najbolje sprave za vježbanje sport moda gym teretana

Stiže ljeto, što znači da je krajnje vrijeme da se pokrenete iz udobnosti vašeg doma i počnete raditi na svome tijelu, ako već niste. Na tržištu postoji veliki broj raznovrsnih sprava koje potiču sagorijevanje kalorija i mršavljenje. No morate znati koja sprava najbolje odgovara vašim potrebama kako biste vidjeli prave rezultate. U nastavku teksta donosimo nekoliko najboljih sprava za vježbanje koje će zasigurno povoljno utjecati na vaše tijelo i organizam te uz sav trud i napor dovesti vas do savršenog izgleda.

Orbitrek: orbitrek je sprava za vježbanje na kojoj se simuliraju kretnje poput trčanja, a ako u vježbanje uključite i ruke, tada je riječ o “trčanju na skijama”. Orbitrek je idealan za zatezanje mišića donjeg i gornjeg tijela, jer pritom stvara mala opterećenja na kralježnicu, koljena i zglobove općenito, a eliptično zaobljene ručke osiguravaju prirodni položaj tijela. Orbitrek je sprava za cijelo tijelo; vježbanjem aktivirate sve veće mišićne skupine poput ruku, nogu, trupa i stražnjice. Osim toga idealan je i za sagorijevanje viška masnih naslaga. Vožnja orbitreka uglavnom je aerobno vježbanje, stoga se njegov učinak odražava i na poboljšano funkcioniranje kardiovaskularnog i dišnog sustava čime se održava tjelesna forma. A dobra tjelesna forma ubrzava bazalni metabolizam, topi masne naslage i troši više kalorija.

Orbitrek je prikladan za sve osobe bez obzira na dob ili na probleme s mišićno – zglobnim sustavom. Redovito vježbanje na ovakvim spravama smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, bolesti krvnih žila, pretilosti, osteoporoze, ali i depresije. Orbitrek se ubraja u jednu od najboljih sprava za vježbanje jer sve opcije poput brzine, vrste programa, težine vježbanja i sl. možete podesiti i uskladiti prema vlastitim mogućnostima. No, za bolje rezultate preporučujemo vam da se svaki drugi ili treći trening “podignete”izvan granica vaših mogućnosti te nadmašite sami sebe. Ne samo da će rezultati vježbanja biti puno bolji već će i vaše samopouzdanje dobiti novu dimenziju.

Traka za trčanje: trčanjem sagorijevate veliki broj kalorija, stoga je traka za trčanje idealna sprava za sve one koji vole ovaj način rekreiranja i tjelovježbe. Osobito ako ne volite trčati vani, tada je traka zaista najbolje rješenje za vas. Trčanje po tvrdim neravnim podlogama može loše utjecati na zglobove i vezivna tkiva. Traka je ipak nešto mekša podloga i zato je sigurnija. Trčanjem ćete istopiti više masnih naslaga, nego bilo kojim drugim načinom vježbanja. Traka za trčanje ostavlja vam mogućnost da sami odredite brzinu kojom želite trčati, eventualni otpor odnosno uspon i sl. Na zaslonu monitora pratite potrošnju kalorije, prijeđenu udaljenost, otkucaje srca ili trenutnu brzinu kretanja.

Veslački ergometar: simulator veslanja: vježbanje na ovoj spravi idealan je način za sagorijevanje kalorija te za postizanje top forme. Veslanje je malo zahtjevnije od trčanja, no zato pokreće sve mišiće na tijelu; od vrata do stopala, uključujući i one za koje niste ni znali da postoje. Kod ovakvog veslanja nema opterećenja na zglobove ili na koljena. Veslački ergometar u isto se vrijeme ubraja u kardiovježbe i u vježbe snage. Iako vježbanje na ovoj spravi može biti prilično naporno, prednost je u tome što možete vježbati onim intenzitetom koji vam odgovara. Pritom neupitno trošite kalorije i izgrađujete željenu mišićnu masu.

CategoryFitness