Prije nego se kaže bilo što o Nike Air Max 2090 tenisicama, moramo posvetiti nekoliko redaka i ikoni stila, klasičnoj Air Max 90 tenisici kao osnovi za neke vrhunske modele.

Malo je reći da su Nikeovi dizajneri inovatori, ali znamo zasigurno da su vizionari.

30 godina nakon što je prva Air Max ikona stila prošetala se ulicom i oduševila mase, Nike je predstavio Air Max 2090, update klasičnog modela s futurističkim elementima – dakle Air Maxica 90, ali dobrodošli u 2020 godinu! Ili 2090 ako je suditi po Nikeu i njegovom dizajnerskom timu. Mi uvijek jedva čekamo novi Nikeov model, a vi?

Još jedna ikona stila, još jedna neponovljiva tenisica. Iako je to činjenica koju možemo tvrditi za svaki novi Nikeov model, ali ova tenisica je jedinstvena. Air Max 2090 spoj je nekoliko segmenata i dizajnerski remodelirana u jednu savršenu tenisicu te nam donosi još jedan savršeni komad obuće u tenisici koju nismo ni znali da trebamo. Definitivno novi must-have model.

I da – Nike se uvijek usuđuje biti bolji nego prije i ovo je definitivno tenisica koja će biti ono nešto, sigurno će se naći u kolekciji kako kod rekreativaca i tako i kod sportaša profesionalaca. O influencerima i kolekcionarima ni da ne govorimo.

Nike je s Air Max 2090 modelom uklopio retro dizajn s futurizmom i očito je da inspiracije naravno nije nedostajalo. Kako kažu u Nikeu usudili su se biti bolji nego jučer i to je prava istina.

Nike nam je dao moderan izgled stare tenisice, ikone stila koju smo voljeli i zavoljet ćemo ponovno i opet u svakoj idućoj verziji.

Inspiracija pronađena u umjetničkim djelima retro futurističkog pokreta sigurno će vas potaknuti da i sami prošetate ove tenisice, jer su jednostavno savršene. Klasična tenisica futurističkog dizajna, što može biti bolje od toga. A sigurno je da se uklapa i u svaki stil, bilo od uličnog pa čak i poslovnog. Novi trend za odvažne je obući otkačene tenisice na klasično odijelo, a to ne može baš svatko ni nositi.

Koliko su vizualno atraktivne toliko su i udobne, jer se Nike uvijek posveti tome da je svaka sljedeća tenisica idealna po svojoj udobnosti i nosivosti, pa je takva i Air Max 2090.

Nike Air Max 2090 su ugodne, prozračne i jednostavno stvorene za cjelodnevno nošenje, a vizualno su zaista neusporedive. Zanimljiv novi detalj u dizajnu je i taj da ova tenisica ima prozirni dio u svom gornjem dijelu, tako da ako želite da i vaše fora čarape dođu do izražaja, ova je tenisica stvorena za vas. Rebrasta guma na đonu samo upotpunjuje futuristički izgled, i to je samo jedna od stvari po kojoj se ova tenisica ističe.

Tu je i novi sistem vezanja tenisice za što brže vezivanje, ali i čim lakše kretanje i sigurno je da će dobro doći i za rekreativce jednako kao i za one koji će ovu tenisicu šetati po špici.

Nike je uvijek nepogrešivi odabir broj jedan ako se želite istaknuti.

Ne preostaje vam ništa drugo nego isprobati, kupiti ili naručiti online svoju novu Air Max 2090, zar ne. I stoga budite odvažni  i ovo ljeto nosite Air Max 2090!