Stiglo nam je ljeto, napokon. Vrući dani, sunce, more i plivanje, izleti u prirodu su ono što čini ljeto posebnim. Ali to što je vruće vani ne znači da vi trebate prekinuti svoju dnevnu rutinu. Samo se morate  kvalitetno adaptirati.

Materijal idealan za ljetni trening je poliester, zbog svoje izdržljivosti, ali i sposobnosti  da upija vlagu. A to je baš ono što vam treba dok trenirate dok je vani vruće. Ako trenirate u teretani, iako je svaki odjevni predmet za trening vrhunski, pokušajte nositi materijale prilagođene zahtjevima vašeg treninga. Lakše će vam biti dok se znojite u majici koja upija vaš znoj i hladi vas nego u teškoj pamučnoj majici koja će se natopiti vlagom i nakon kratkog vremena će vam trening postati naporniji zbog te činjenice. Ali ako je znojenje vaš cilj, onda definitivno obucite pamučnu majicu i trening može započeti. Pamuk pogotovo onaj lagani ljetni, ima svoje kvalitete i u njemu će vam biti najmanje vruće. Bitno je pronaći za sebe ono što najviše odgovara vama i vašim potrebama. Dakle, prilagoditi se potrebama treninga je ključno, te se odjenuti odgovarajuće ljetnim mjesecima, ono je što će poboljšati vašu izvedbu i olakšati vaš trening.

Uvijek i svugdje možete trenirati u tajicama, pogotovo onim ljetnima koje su malo laganije i prozračnije od tajica koje nosite u drugim mjesecima. Osobito ako su tajice kraće, do koljena ili malo ispod koljena. Kratke hlačice za trening su savršen komad odjeće koji možete nositi i u svakodnevnom životu. Ali ne zaboravite na to da imaju kvalitetnu podstavu ili donje hlačice kako vas ne bi nažuljale pri trenju.

Majice i topovi neka budu poliesterski i lagani, a obratite pažnju i na velik izbor mrežastih i prozračnih materijala koji su nezaobilazni u ljetnim mjesecima. A i izvanredan su modni dodatak. Nećete proći nezamijećeno u high-tech majici žarkih boja, to je sigurno.

Za žene je i neophodno imati kvalitetan sportski grudnjak, tako da nikako nemojte zanemariti tu činjenicu niti olako shvaćati taj dio vaše sportske opreme.  Uložite u kvalitetan sportski grudnjak ili nekoliko njih i trenutno ćete osjetiti razliku između treninga u grudnjaku koji nije dizajniran za trening.

Ako ste se pitali čemu služi uska odjeća za trening, odgovor na to pitanje je – performans. Izvedba pri treningu se povećava ako je vaša odjeća aerodinamična i prianja uz tijelo. Također povećava izvedbu vaših mišića, osobito ako govorimo o odjeći za trening koja ima i kompresijska svojstva, a među njima su najpopularnije čarape. One sprečavaju nastanak ozljeda, a također i poboljšavaju vaš trening. Svaki i najmanji komad odjeće i opreme je važan, što profesionalci najbolje znaju. A iako niste profesionalac, svoj trening možete dovesti do vrha uz odjeću koja je prilagođena potrebama vašeg treninga.

O važnosti tenisica nećemo puno jer to je ono što i sami  znate. Tenisica koja je stvorena za potrebe vašeg treninga je esencijalna, kako biste izvukli ono najbolje iz svog treninga, ali i samih sebe.

Današnja odjeća za trening je napravljena tako da poboljšava maksimalno vašu izvedbu i olakšava vaš trening što je više moguće. Pri kupnji odjeće i tenisica za trening bilo kakve vrste uvijek se posavjetujte s trgovcima ili i samo istražite on-line ono što vam je potrebno. Kvalitetna odjeća i obuća mogu biti polovica vašeg treninga, zato posvetite malo vremena odabiru odjeće koja će biti savršena za vas i vaš trening, ali i modni izričaj.