Svi oni koji se bave tjelovježbom i treningom u bilo kakvom obliku, reći će vam kako stvara ovisnost, ali na pozitivan način. Osobito jer nema ničeg boljeg od činjenice da ste započeli dan na kvalitetan način, brinući se o sebi i svom tijelu. Endorfini koje tijelo oslobađa čine nas sretnijima, te nema puno potrebe govoriti više o njima, jer sama činjenica imati opciju da dan počnete sretni, govori dovoljno.

Osim što ćete jutarnjim vježbanjem započeti svoj dan na najbolji mogući način, dan ćete iskoristiti do maksimuma, jer će vam kasnije ostati vremena za svakodnevne obaveze i aktivnosti. Vaša će produktivnost biti poboljšana samim time što ste početak svoga dana proveli aktivni, a to vas je pripremilo na sve one ostale izazove u vašem danu.

To će zasigurno pomoći i smanjenju stresa kojeg nakupljate kroz dan, jer će jutarnja rekreacija  pomoći da se osjećate spremno i zadovoljno i manje izloženo svim dnevnim problemima.

Definitivno je činjenica da ćete tako poboljšati i svoj životni ritam te se time osjećati i bolje i zdravije. Buđenjem svako jutro u isto vrijeme vaš organizam će biti optimiziran, a tražit će vas i odlazak na počinak u relativno jednako doba navečer. Sigurno je i to da će ta činjenica dovesti vas i vaš organizam na vrhunac energičnosti.

Bavljenjem sportom i treningom svaki ili svaki drugi dan u isto vrijeme učinit će čuda za vaš metabolizam. Jer naš je metabolizam mehanizam koji voli pravila i dosljednost. Pazite na svoju prehranu i hidrataciju te neće proći dugo i osjetit ćete kako se vaš organizam mijenja prilagođava na najbolji mogući način.

Kako ne bi došlo do zasićenja preporučuje se da svoje aktivnosti rasporedite raznovrsno. Uključite podjednako i trčanje i aerobne vježbe, ali ubacite i malo joge ili nečeg sličnog u vaš program. To je važno iz razloga da vam ne postane dosadno, jer vrlo brzo može i doći do toga osobito ako konstantno radite jedno te isto. Društvo pri treningu je uvijek dobro došlo, pa u svoju jutarnju rutinu pokušajte uvući svoje partnere ili prijateljice. Pogotovo ako vidite da je i njima potreba promjena životnog stila.

Ono što će vam uskoro postati jasno, ali i vrlo bitno, je ono vrijeme koje ćete imati samo za sebe, ako vam je ipak najdraže jutarnji trening odraditi samima. Bilo da vježbate kod kuće ili na zraku ili u teretani, taj dio dana ćete vrlo brzo početi provoditi i u kontemplaciji i postat ćete svjesniji sebe i svoje okoline. Blagodati tjelovježbe nisu samo fizički rezultati, nego i ono što će vam donijeti mentalno i duhovno. A to je na prvom mjestu mir i osjećaj uravnoteženosti, koji nam je od najveće važnosti u ovo današnje doba.

Rutina koju ćete sebi stvoriti, u svakom najpozitivnijem smislu te riječi, vrlo skoro će se odraziti na sve aspekte vašeg života. Svi će, pa tako i vi, primijetiti promjene u vašem raspoloženju i produktivnosti, na najbolji mogući način.

Ako ste ikada se dvoumili o tome da li trebate svoj dan započeti čim ranije i prije odlaska na posao raditi na sebi, svome tijelu i usavršavanju rada svog organizma, neka sve vaše nedoumice prestanu. Najbolje što možete učiniti za svoje tijelo i same sebe je disciplina tijela i uma te  stoga, ranije pođite spavati i već sutra počnite s izgrađivanjem svog novog „ja“.