fitness-oprema-orbitrek-traka-za-trcanje-ergometar-steperi-teretana-bucice-sprave-za-teretanu-utezi-sipke-sportmoda

Danas u svakome gradu postoji na desetke teretana i fitness centara koji se mogu pohvaliti velikim prostorom za vježbanje te kvalitetnom fitness opremom. Svakom je pojedincu važno kada dođe na trening da ima slobodne sprave koje u tom trenutku može iskoristiti. U vježbanju, odnosno u odabiru teretane, fitness oprema koja mu stoji na raspolaganju zasigurno igra najveću ulogu. Fitness oprema ne samo da mora biti kvalitetna već mora biti i raznovrsna.
U nastavku teksta donosimo vam glavninu fitness opreme koja bi u svakoj teretani trebala biti na raspolaganju svojim korisnicima.
• Orbitrek: sprava za aerobni trening koja u isto vrijeme aktivira mišiće donjeg i gornjeg dijela tijela. Idealna je za sve koji žele održavati stečenu formu. Vježbanje na orbitreku utječe na poboljšavanje kondicije i izdržljivosti, tope se masne naslage i poboljšava rad srca.
• Trake za trčanje: trake za trčanje idealne su kako za profesionalne sportaše, tako i za početnike. Prilagodite brzinu i eventualni nagib svojim mogućnostima te postignite željenu formu na kojoj će vam svi zavidjeti. Ne samo da pozitivno djeluju na kardiovaskularno zdravlje već i na sveukupno raspoloženje.
• Ergometar ( sprave za veslanje): postoji nekoliko vrsta sprava za veslanje, no sve imaju isti učinak: izvrsno djeluju na čitavo tijelo. Osim toga, dobra su aerobna aktivnost, jer poboljšavaju kapacitet pluća i potpomažu zdravlje srca. Kako samo ime kaže, sprave za veslanje imitiraju pokrete veslanja te aktivirajući cijelo tijelo, pomažu u sagorijevanju masnih naslaga.
• Steperi: steperi su nešto drugačija fitness oprema, no također služe za brzo topljenje masnih naslaga i kalorija. Većinom se baziraju na rad nogu i stražnjice, čime možete postići savršeno oblikovano tijelo. Osim toga, uz redovno vježbanje na steperu zasigurno ćete postići kondiciju kakvu ste oduvijek željeli. Zbog toga što ne zauzimaju puno prostora, idealna su sprava za vježbanje u kući.
• Sprave za teretanu: postoji pregršt različitih i zanimljivih sprava poput sprava za trbušnjake, sprava za zgibove, sprava za čučanj, sprave za propadanje, multifunkcionalne sprave i još mnogo toga. Što različitije vježbanje podrazumijeva šarolike mišićne pokrete, a to je idealno jer omogućujete mišiću da se kreće, raste i oblikuje u svim prirodnim smjerovima.
• Utezi i šipke: utezi i šipke nezaobilazna su fitness oprema u teretani za sve koji žele isklesano tijelo. Šipke i utezi međusobno se razlikuju po težini: postoje standardne, lakše šipke i one teže, olimpijske. Najmanja težina utega je 1 kg, a najveća 20 kg. Za sve one koji ne žele plaćati članarine u teretani te više vole vježbati u privatnosti svoga doba, za kvalitetno vježbanje ništa vam više nije potrebno od kompleta utega sa šipkom.
• Bučice: bučice se ubrajaju u univerzalnu fitness opremu, jer s njima možete vježbati bilo što. Težina bučica kreće se od 1 kg pa sve do 40 kg. Za uspješno i kvalitetno vježbanje s bučicama potrebno je odrediti odgovarajuću težinu i osmisliti dobar trening. Što veća težina podrazumijeva veće znojenje i bržu izgradnju odabranih mišića.
• Podloge za vježbanje: podloga za vježbanje neizostavni su dio fitness programa poput pilatesa, joge, aerobika i sl. Veliki broj vježbi izvodi se na podu u ležećem položaju, stoga podloga svakako mora biti mekana i udobna.

CategoryFitness