Pratimo s očekivanjem svaki nastup naše reprezentacije, osobito otkad su naši Vatreni nagradili s drugim mjestom na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Naši nogometaši uvijek opravdaju naša očekivanja, a mi ih kao navijači spremno bodrimo i navijamo za njih svim srcem, a oni nam to sve višestruko vrate.

Ponegdje stoji da je hrvatsko domoljublje u ključnim trenucima svoga razvitka najviše dugovalo upravo i hrvatskom nogometu, koji je kada je to trebalo ujedinio i osnažio naš narod u domovini i iseljeništvu. Toliko je jaka moć nogometa, a osobito hrvatskog.

Naši Vatreni imaju svoje pjesme, svoje himne, svoje dresove te svoje navijače posvuda.

Pretpostavljamo da niti jedna reprezentacija nema toliko pjesma, kako novih tako i klasika, posvećenih njoj i njenim igračima kao ova naša. Iako odnos navijača i reprezentacije nije uvijek posut ružama, ali ljubav je postojana.

Hrvati s ponosom nose dresove naših reprezentacija, pa tako i one nogometne. Dizajneri dresova svake nas godine ponovno iznenade s nečim novim, ali autentičnog izgleda svojstvenog nogometnom klubu koji predstavlja državu. Crveno bijeli kvadratići dresa hrvatskih reprezentacija poznati su u Svijetu, a kao i ne bi kada su reprezentacija i njeni igrači sa svojim uspjesima doprinijeli tome da ime naše zemlje također bude poznato svugdje.

Čak i oni najmlađi znaju nabrojati igrače, trenere i izbornike koji su doveli ime naše domovine i reprezentacije na naslovne strance svih novina i portala. Tako mala država, ali s tako mnogo sportskih uspjeha sigurno nije ostala nezapažena sportskom svijetu. Ali činjenici da je Hrvatska poznata svugdje nije pridonijela samo nogometna reprezentacija, nego i niz uspješnih sportaša pojedinaca i sportskih timova. Ali sigurno je da je nogomet kao „svjetska razbibriga broj 1“ najviše učinio za to da se ime naše zemlje daleko čuje.

Nositi hrvatski dres postalo je stvar ponosa za ljude koji vole sport, ali i oni koji ga baš toliko i ne prate, žele da se na taj način vidi da podržavamo naše timove i njihove uspjehe. Ali i neuspjehe, jer tim i kada gubi treba podršku, možda i još veću i tim trenucima.

Ljubav i požrtvovnost koju je reprezentacija pokazala u svojim treninzima i nastupima, njeni navijači znaju cijeniti. Između ostaloga noseći dresove i opremu slogom reprezentacije.

Hrvatski nogometni savez je i ove godine pripremio odličnu kolekciju dresova i opreme, nosive jednako na treningu pri rekreaciji koliko i u svakodnevnom životu. Svaka prilika u kojoj možemo izraziti svoju ljubav prema hrvatskoj reprezentaciji je prilika koju treba iskoristiti, a posebno ako je odjeća i oprema udobna i vrhunska. A to zaista i jest.

Pamučni materijali, ali i mješavine s pamukom i sintetikom sigurno je da pridonose udobnosti i funkcionalnosti dresova, koje pogotovo u ovim toplijim danima možemo pokazati jednakom mjerom na špici kao i u ležernim trenucima opuštanja. Funkcionalni komadi, modernog dizajna sigurno je da će biti nosivi godinama i iskorišteni u mnogim prilikama.

Definitivno u onim u kojima će potreba za njima biti najviše izražena, a to je na tribinama dok bodrimo naše igrače. Nogomet je njihov život, ali igraju radi nas, a naš je zadatak biti uz njih u svakoj mogućoj prilici, noseći njihove boje.