Vodite li aktivan i užurban život, a kladimo se da je to činjenica o kojoj više ni ne razmišljate, sigurno želite da vam je udobno i ugodno u vašim svakodnevnim aktivnostima. Trčanje s posla po djecu u vrtić  i poslije toga kava s prijateljicama zahtjeva modnu kombinaciju koja će biti prigodna za svaku priliku ali i učiniti da se osjećate ugodno i svoje.

Obući neku cool suknju ili klasične hlače na lude tenisice ili jednostavno prošetati komplet trenirku kao da je poslovno odijelo, ne može svatko. Ili može?

Naravno da može, samo trebate biti hrabri  i shvatiti da se pravila odijevanja mijenjaju konstantno,  iz dana u dan. A vi ste ti koji stvarate modu i diktirate ulici što se nosi.

Negdje sredinom ’70-ih godina kažu da je legendarni Bruce Lee doveo klasičnu trenirku od dva dijela u mainstream modu. Još jedan razlog da ova ikona bude legendarna, svi su željeli biti on i svi su ga željeli kopirati pa tako je masovno nošenje trenerici u svakodnevnom životu postalo najnormalnija stvar.

Trenirka u svim kombinacijama je stvarno idealan odjevni predmet, ugodan i udoban i za skoro svaku priliku i tu je sve jasno. Trenirke nose svi, od djece do ekipe koja želi biti trendy u staračkim domovima, što je uistinu izvrsno. Jer iako želimo biti različiti zapravo smo svi jako slični, želimo da nam je udobno te pokazati da smo modno osviješteni.

Nije neobično ni vidjeti poslovnog čovjeka ili direktora neke tvrtke da nosi otkačene tenisice uz poslovno odijelo ili neku ludu košulju. Istaknuti svoju posebnost i unikatnost uvijek možete tako da začinite svoj modni izričaj nekim nespojivim elementom.

Ulična moda može biti i moda za ured, samo trebate znati kako i što s čime spojiti. Budite odvažni i definitivno ćete se istaknuti na najbolji mogući način.

Ako je to ono što želite, naravno. Možda samo želite da vam je udobno dok sjedite 8 sati na radnom mjestu i tko vas može kriviti u tome.

Na ulici je danas dozvoljeno sve po pitanju mode. A kako je do toga došlo? Polako, ali sigurno.

Svjetski brendovi su uvelike radili na tome da se afirmiraju kao lifestyle bendovi koji ne nude samo sportsku odjeću i odjeću za casual prilike. Sustavno su radili na tome da njihovi odjevni predmeti budu dostupni svakome te nošeni u svakoj prilici. Stoga nije više ni rijetkost suradnja velikih imena sportske opreme s modernim i mladim dizajnerima čije se kolekcije rasprodaju čim uđu u trgovine. Današnje doba je donijelo osvještenje po pitanju mode, ali i samog sebe. Osjećati se dobro u svojoj koži donosi i to da se želite lijepo odjenuti i osjećati se dobro u svojoj koži. Svemu tome je pridonijela činjenica da se svi žele osjećati slobodno i neopterećeno, stoga je sportswear postao novi sinonim za streetwear. Svi nose ono što žele, prate modu i žele se istaknuti u najboljem mogućem svijetlu. A želeći se osjećati čim manje opterećeno, elegantna suknja se nosi na tenisice, a sportska majica ispod odijela i sve verzije koje vam padaju na pamet.

Sve kombinacije koje smo možda nekad smatrali nespojivima,  danas su zadnji krik mode. Kada je  Rihhana obula vrtoglave štikle na trenirku, to bio je prijelomni trenutak kada je sport pronašao modu na najbolji i najpopularniji mogući način.

Moda je stanje duha i ako nešto želite, slobodno to i učinite.