Cijeli svoj život vježbate sami i pomalo s podsmijehom gledate na one koji plaćaju osobne trenere kako bi ostvarili zadane ciljeve.
Podržavamo sve oblike rekreacije, ali postoje ljudi koji nisu solo igrači, koji se baš dobro ne snalaze na spravama, trebaju nekoga da ih motivira ili trebaju pomoć stručne osobe iz zdravstvenih razloga.
Za takve je osobe unajmljivanje osobnog trenera odlična odluka. Odmah na početku moramo napomenuti kako rad s osobnim trenerom zahtijeva više novca, a i vremena.

Cijene satova u prosjeku se kreću između 100 i 300 kn, ali sudeći po zadovoljnim korisnicima, to je za njih najbolji uloženi novac ikad i iskustvo koje im je promijenilo život.
Ako redovito vježbate i nikako ne možete postići zadane ciljeve ili se osjećate potpuno izgubljeno među silnim utezima, svakako razmislite o radu u dvoje.

Evo i zašto:

  1. Bit ćete odgovorniji

Mada zvuči čudno, ali osobni trener uz sve drugo trenira i strogoću. Nije baš da to želi, ali često nam se teško pokrenuti s kauča ili smišljamo hrpu izlika zašto baš danas ne možemo trenirati: kiša je, hladno je, nisu mi se osušile najdraže tajice, moram na kavu i sl. Pronalaženje motivacije za trening zna biti jako izazovno posebice u hladnijim danima. Dogovor s osobnim trenerom teško ćete zaobići jer je to osoba koju plaćate, a i svaki ozbiljan trener neće htjeti raditi s nepouzdanim kandidatom. Ovakav vid vježbanja nije „plati pa se rugaj“ shema, već aktivnost koja zahtijeva voljni moment. Činjenica da netko u teretani čeka samo na vas sigurno će biti dodatna motivacija.

  1. Imat ćete personalizirane vježbe

Kad imate osobnog trenera uz sebe više na putu do teretane ne trebate razmišljati o tome što ćete danas raditi ili šetuckati pola sata po teretani tražeći spravu koju zapravo znate koristiti. A gdje su sve one vježbe koje biste htjeli izvesti, ali ne znate kako? Sada to sve netko drugi radi za vas. Vaše vrijeme u teretani je maksimalno iskorišteno, kao i vaši mišići. Jeste li radili iste vježbe u proteklih par mjeseci, ali niste vidjeli nikakve rezultate ili poboljšanja? Dobri osobni treneri osmislit će personalizirani program obuke za vas koji će vam omogućiti da ostvarite željene ciljeve. Uz takve programe vaš će trening biti učinkovitiji, a rezultati vidljiviji.

  1. Pratit će se svaki vaš korak

Svaka prolivena kap znoja bit će pod budnim okom stručnjaka koji će osim načina i intenziteta izvođenja vježbi pratiti i vaše vitalne signale: otkucaje srca, tlak, pijete li dovoljno tekućine i što jedete. Planirana prehrana druga je polovica treninga, pa ćete sada moći odahnuti i što se tog dijela tiče. Vaš osobni trener osmišljavat će i vaše doručke, ručkove, večere i međuobroke. Svaki izgubljeni kilogram i napredak, vaše mjere i snaga, pomno će se pratiti i na osnovu toga planirati budući rad. Dakle, monitoring će pomoći da postavite realne ciljeve, ali i da ih ostvarite na zdrav način.

  1. Imat ćete novog prijatelja

Jasno nam je da je sve lakše u dvoje, pa tako i vježbanje. Odlazak s prijateljem na trening je puno zabavniji. Kada tražite usluge osobnog trenera, potrudite se da nađete nekoga tko ima sličan tip osobnosti. Ako ste više rezervirani i usredotočeni samo trening i ne volite previše razgovarati, pronađite trenera koji dijeli sličan način razmišljanja. Ako ste novi u osobnom treningu i ne osjećate se ugodno pored trenera, to je potpuno normalno! Dajte si vremena da kliknete i za samo nekoliko treninga ćete imati novog prijatelja uz kojega će vježba postati prava zabava!

  1. Smanjen rizik od ozljeda

Prilikom vježbanja postoji mnogo načina da se ozlijedite, posebice ako preskočite zagrijavanje na početku ili istezanje na kraju treninga. Nepravilna upotreba sprava može rezultirati ozbiljnom ozljedom. Imati osobnog trenera koji bi vas pratio dok vježbate, čini se mnogo sigurnijom opcijom, pogotovo za početnike. Ako pokušavate postići rezultate u podizanju utega pomoć osobnog trenera ili iskusnog liftera će biti itekako dobrodošla.