Tenisice uvijek i svuda postalo je sinonim za jednostavniji i ležerniji način života. Tenisice su savršene za skoro svaku priliku, pa čak i vjenčanja. Ako se kombinacija dobro složi, bit ćete zamijećeni po svojoj originalnosti. U svakom slučaju stiglo nam je ljeto, a s njime i dodatna sloboda koju nam pružaju kratke hlačice, prozračni topovi i ljetne haljinice. Ljetni izbor obuće ponekad i nije toliko lak. Asfalt je vruć, i treba nam nešto u čemu ćemo se osjećati ugodno i na kraju radnog dana ili izlaska. Da, natikače i japanke su super, ali provesti u njima malo duže vremena ponekad i nije toliko napeto. Znaju biti neudobne, a i bose noge cijeli dan izložene vanjskim utjecajima… ne zvuči baš najprivlačnije, zar ne?

Idealan komad obuće za ljeto su lagane i prozračne tenisice, jer s njima nikada nećete pogriješiti u modnoj kombinaciji a također ćete se osjećati izvrsno cijeli dan.

Poanta je u tome da odabir vaših tenisica mora biti adekvatan godišnjem dobu, tko da nemojte posegnuti za teškim kožnim ili visokim tenisicama. Osobito ljeti mogu biti naporne za izdržati u njima čitav dan, noga će se znojiti i sigurno jeda kad se izujete nikome oko vas pa ni vama neće biti zabavno. Između ostaloga, glomazne ili kožne tenisice se nikako neće uklopiti u vaš outfit. Odaberite one koje lagane i prozračne, od materijala u kojima će vaša koža disati, a vi se osjećati svježe i odmorno. Korak će vam biti lagan, noge na kaju dana odmorne, a vi ćete shvatiti u čemu je zapravo stvar. Bit je u tome da se osjećate svježe i lijepo, čak i na +40 stupnjeva.

Danas barem nije problem pronaći savršene tenisice za vruće ljetne dane. Bile one platnene ili od bilo kojeg drugog materijala, sigurno ćete biti oduševljeni izborom. Vaša ljetna haljinica više nikada neće biti ista nakon što je iskombinirate na tenisice. A tko ne voli djevojke u ljetnim haljinama. I tko ne voli ljetne haljine, točka.

Izlazak s prijateljicama sigurno neće ostati nezamijećen ako u moru visokih peta osvanete u šarenoj ljetnoj sportskoj kombinaciji. Jer pitanje nije – zašto? Pitanje je –  zašto ne? Bitno je da je vama udobno i da se osjećate super, a sve ostalo je manje važno.

Odlazak na plažu, na izlet ili smo kava s prijateljicama podrazumijevaju potpuno opuštajuću atmosferu. A takva atmosfera podrazumijeva da se ne brinete gdje, kuda i kako koračate. Podrazumijeva potpuni izostanak svake brige i potpunu koncentraciju na uživanje i opuštanje.

Sve što vam preostaje, ako već nemate svoj najdraži par ljetnih tenisica, je požuriti u najbližu trgovinu i odabrati za sebe idealan par tenisica. Bilo one bijele ili crne koje će se uklapati u svaku kombinaciju, ili bež koje će vizualno izdužiti vaše noge ili šarene u kojima će se svi okrenuti za vama – nosite ih s potpunom samouvjerenošću.

U modi je sve dozvoljeno, ali samo je jedan uvjet. To što nosite, nosite to s potpunim uvjerenjem da je baš vaša kombinacija vrhunska. Jer i jest, za vas. Veliki dio svake dobre modne kombinacije je i samouvjerenost onoga tko ju nosi. Dakle, glavu gore i tenisice na noge i ovo ste ljeto spremni za sve!