Koliko ste puta sami rekli ili čuli nekog da govori da bi vježbali i bavili se nekom aktivnošću ali nemaju s kim, a samima im se ili ne da ili im je neugodno? Svima treba motivacija za vježbanje, a najbolja moguća je vježbati u paru s nekim. Društvo za odlazak u teretanu ili na neku aktivnost je uvijek dobar poticaj, jer je podrška uvijek bitna, pogotovo za početnike. Ako ste oboje početnici surađivat ćete i bodriti jedno drugo, a to će pogotovo biti bitno u onim trenutcima kada dođe do želje za odustajanjem. Bilo da ste tek počeli ili ste iskusan vježbač, vježbanje u paru daje dodatnu razinu mogućnosti i definitivno je bolje iskustvo nego da vježbate sami. Bila to osoba s kojim ste u vezi, ili prijatelj ili prijateljica, ovakav način vježbanja sigurno će ojačati vaš odnos, upoznat ćete se bolje na putu k ostvarenju zajedničkog cilja. Mnogo je vježbi i aktivnosti u kojima možete sudjelovati zajednički, bilo na otvorenom ili u teretani, pa ako i Vama treba dodatan razlog za početi se baviti fizičkom aktivnošću, donosimo nekoliko primjera.

 

Boks – Boks je uvijek odličan izbor za vježbanje u paru, a osim klasičnog sparinga i svih ostalih aktivnosti u boksu, lakše ćete savladati ako imate nečiju potporu. Osim trenera, koji će uvijek biti tu za Vas, boks je aktivnost u kojoj bi bilo idealno da je većinu vremena netko uz Vas. PA kud bolje od toga da krenete na boks s nekim, a osim što ćete skupa učiniti nešto dobro za sebe i svoje zdravlje, sigurno je da ćete se i dobro zabaviti.

Biciklizam – Sjesti na bicikl u paru s prijateljicom, idealan je način da provedete sunčano poslijepodne ili vikend. Tu aktivnost možete proširiti i na redovito vježbanje, a ako vrijeme nije pogodno za otići u prirodu, uvijek možete skupa sjesti na bicikle u teretani i uz aktivno vježbanje, možda i nadoknaditi propušteno vrijeme u ugodnom razgovoru. Idealan način za spojiti druženje i vježbanje u jednom.

Joga – Joga osim što je stvorena za potpuno opuštanje, također je savršena za rad u paru. Osim što će Vam vjerojatno u početku trebati pomoć u izvođenju određenih vježbi, velika je vjerojatnost da ćete se sa svojom prijateljicom ili dečkom dodatno zbližiti na jogi.

Trčanje – Naravno, ne smijemo zaboraviti ni trčanje, jer je idealan oblik aktivnosti kojom se možete baviti zajedno s nekim. Kako puno ljudi smatra trčanje jako zamornim ili dosadnim, nema ništa bolje od trčanja u društvu. Tu jedno drugome možete dodatno pomoći pri zagrijavanju prije i pravilnom istezanju poslije trčanja.

Trbušnjaci – Svima mrski, ali tako neophodni trbušnjaci definitivno će dobiti novu dimenziju ako se rade u paru. Mnogo je varijacija ove vježbe, pa je na Vama da odaberete koja Vam najbolje odgovara. Jedna od najjednostavnijih, je verzija u kojoj trbušnjake naizmjence radite okrenuti jedno prema drugome. Ili ste samo tu kao potpora pri pravilnom izvođenju.

Sklek i čučanj – Sigurno zabavna vježba s kojom ćete osim izgrađivanja tijela, definitivno i koji put se dobro nasmijati. Izvedba je jednostavna, dok jedan vježbač stoji u uporu za sklek, drugi vježbač ga drži za noge. Jedan radi sklek, a drugi u isto vrijeme radi čučanj. Naravno da je tu i element dodatnog opterećenja pri vježbanju, što će zasigurno pridonijeti bržem napredovanju i boljim rezultatima.

Čučanj s prekorakom – Još jedna vježba u kojoj vježbanje u paru izvlači ono najbolje iz Vas. Dok jedna osoba radi čučanj, ona druga nogom radi prekorak iznad nje. Zvuči jednostavno, ali  će donijeti i odlične rezultate i mnoštvo zabave za oba vježbača.

Sklekovi s doticanjem – Ako želite svoje sklekove dovesti na novu razinu pokušajte ovu verziju. Dakle, vježbajte tako da ste okrenuti jedno prema drugome i pri podizanju iz skleka  se dotaknete rukama, naizmjence jednom pa drugom. Zvuči lagano, jer ćete nakon par sklekova shvatiti da je bit ove vježbe da svoje tijelo izgradite brže, ali i kvalitetnije nego što biste to učinili vježbajući sami.

Zato nađite sebi sličnog i pravac u prirodu ili teretanu, jer nakon ovoga je sigurno da nikakvih izgovora više nemate.