adidas, Adidas Adilette, japanke, natikače, nike, nike benassi duo ultra slide, Nike Solarsoft Slide

Ljeto je vrijeme kada i naša stopala napokon dišu. Lijepo je za promjenu tenisice zamijeniti natikačama i japankama koje su u zadnje vrijeme postale pravi modni hit i must have svakog ormara. Zanimljiva je činjenica da se u svijetu proda više pari takve vrste obuće, nego samih tenisica, pa ne sumnjamo da ste i vi dio te statistike i da u svom ormaru već imate nekoliko omiljenih modela i dezena. Bilo da ste više elegantni ili sportski tip, par natikača ili japanki  jedini je par obuće koja će vam trebati u narednim mjesecima, a sigurni smo da baš svatko može pronaći neke za sebe.

Lakoća koraka u takvoj vrsti obuće prepoznata je još u Egiptu, pa se najstarije japanke na svijetu i danas čuvaju u Bristish Museumu. Najveći bum doživljavaju nakon Drugog svjetskog rata, kada ih američki vojnici s japanskog tržišta počinju donositi kući. Od tada, pa do danas, neizostavan su dio svačijeg ljetnog outfita. Danas možete uživati u nebrojenim modelima adidas i nike japanki koje su sa svakom novom sezonom sve udobnije i mekše, neklizajućeg  đona sa sintetičkim gornjištem i podstavom, ali i posebnom pjenom u podplatama koja im daje dodatnu udobnost. Dok smo japanke vezivali isključivo za plažu, natikače ili papuče su bile obuća koju nosimo po kući, ali i to se promijenilo. Sada u oba para obuće možemo gdje hoćemo, a da nas nitko zbog toga ne gleda s podsmijehom. Natikače su postale apsolutni modni hit koje u posljednje dvije sezone gledamo i na modnim pistama.

Slično se dogodilo i s tenisicama, koje ćemo nakratko u vrelim ljetnim danima spremiti u ormare, a na omiljeni jeans ili laganu tuniku, skombinirati par sportskih natikača. I ove sezone imperativ su sportske gumene, čupave, chic ili natikače s remenima i istaknutim logom omiljenog brenda. U moru modela i dezena mi smo ovo ljeto odlučili provesti u Nike BENASSI DUO ULTRA SLIDE  natikačama. One su toliko udobne da imate osjećaj kako vam pri svakom vašem koraku netko masira stopalo. Napravljene su od pjenaste podloge s udobnim jastučićima za stopala. Tradicionalna silueta ovih natikača podignuta je s 2 remena preko gornjeg dijela stopala na kojima je ispisan Nikeov logotip ili zanimljiv print. Te dvije sintetičke trake odlično fiksiraju stopala u natikačama, pa nesmetano možete hodati po dalmatinskim kamenim kaletama ili šljunkovitim plažama.

Od istog giganta sportske opreme izdvajamo i Nike Solarsoft Slide papuče s gornjištem od mekane termo plastične pjene i rupicama kroz koje stopalo dodatno diše. I naši mališani vole pratiti trendove, a otkad postoje modeli poput Nike Kawa Slide papuča, sve manje vole šetati plažom bosi. Tajna je u tome što su ove papuče toliko udobne, a zbog nazubljenog potplata i stabilne, da je osjećaj slobode stopala jednak bosonogoj šetnji i trčkaranju plažom. Preporučamo i Adidas Adilette s prepoznatljive adidasove tri pruge. Njihov debeli i gumeni potplat omogućava kretanje po svim vrstama podloga. S njima možete ući i u more jer se lako i brzo suše, a zbog Supercloud plus tehnologije anatomski su prilagođene svakom stopalu. Ukratko, izbor je velik, a na vama je da što prije odaberete omiljeni par i nagradite svoja stopala ugodnom i modernom obućom. Ipak, moramo naglasiti kao kod ovakve vrste obuće morate dodatno paziti na higijenu stopala koja se ljeti, iako su na otvorenom, također znoje i gaze po raznoraznim podlogama izloženima bakterijama. Stoga, vaš omiljeni par natikača i japanki potrebno je zračiti i prati. Pošto na njih ne nosimo čarape koje upijaju znoj, on se uvlači u sintetičke pore i može uzrokovati neugodan miris, ali i razvoj bakterija. Čuvajte svoje omiljene natikače i japanke jer smo sigurni kako ovoga ljeta nećete izlaziti iz njih!