Ususret brojnim trkačim događajima na otvorenom i proljeću, pravo je vrijeme za razmišljanje o kupovini novih trkačih tenisica.

Naravno da izbor tenisice treba ovisiti o obliku vašeg stopala i podloge po kojoj ćete trčati. Samo da podsjetimo, tri su tipa stopala povezana su visinom nožnog luka: pronacija (pete prilikom kretanja okrenute unutra), supinacija (pete prilikom kretanja okrenute van) i neutralno stopalo (najpravilniji oblik nožnog luka).
Sad zamislite da postoje tenisice koje odgovaraju svakoj vrsti stopala? Ne trebate, jer su protekle godine stigle iz Nike-ove tvornice snova!

Riječ je o modelu Joyride u kojemu su trkači svoju omiljenu rekreaciju usporedili s hodanjem po oblacima. Jedna od glavnih značajka modela jest da se gazište oblikuje prema vašem stopalu što ih čini jedinim personaliziranim tenisicama na svijetu. Joyride je nakon Nike Air-a i Nike React-a došao kao kruna dugogodišnjeg rada Nike-ovih dizajnera i tehnologa.  Ono što ovaj model čini posebnim su malene mekane perle koje su preuzele ulogu prijašnjeg zračnog jastuka.

Odlikuju se velikom apsorpcijom udaraca i velikim povratom energije, a mekoća i lakoća pokreta je veća nego ikad prije. Točnije, svaki put kada napravite korak ili trčite više od 10.000  perlica poprima oblik vašeg stopala kako bi mu pružile  personalizirani jastuk i podršku i pogurale vas naprijed. Zanimljivo je spomenuti kako Nike Joyride jastuk od perli ima do 14% bolju apsorpciju udara u odnosu na neke od Nike-ovih najpouzdanijih tenisica za trčanje poput Nike Air Zoom Pegasusa 36 i Nike Epic React FK2. U ovim će tenisicama vaše noge ostati svježe i lagane jer su nastale na zahtjev profesionalnih trkača koji su tražili da se trčanje olakša. To je postignuto raspodjelom perli u određene zone koje se prilikom kretanja šire i oblikuju u svim smjerovima. Peta je dizajnirana za apsorpciju većih udara, dok je prednji dio gazišta napravljen kako bi omogućio lakši prijenos energije naprijed. U prodaji je i Nike Joyride Dual Run verzija koja tehnologiju Joyride-a kombinira s tradicionalnom pjenom. Tako peta i sredina stopala sadrže Joyride perle, dok se ispod nožnih prstiju nalazi Nike-ova meka i osjetljiva pjena.  Budite glavna zvijezda nadolazećih maratona i polumaratona u Joyride modelu. Vaša stopala će itekako biti sretna zbog toga, a vaši rezultati bolji neko prije! Ovo su tenisice koje doslovno trče za vas!