Clasic Cortez Leather, Clasic Cortez Nylon, Cortez Basic, fitness, moda, nike, Nike Cortez, sportska moda, Sportska obuća, tenisice

Svaki roditelj na svoje dijete želi prenijeti što više ljubavi, znanja i moralnih vrijednosti.

Ali, svatko od nas u svom ormaru ima i poneki odjevni predmet kojeg je naslijedio od svojih roditelja, djeda, bake, starije braće i sestra kao nešto što ima neprocjenjivu vrijednost. Mnogima od nas su to upravo tenisice.

Netko je naslijedio Jordanke, netko Starke, a netko tenisice koje su sinonim za bezbrižno trčanje kroz život. Da, riječ je od legendarnim Cortezicama i ako ste jedan od sretnika koji ste ih naslijedili onda morate znati da su vam roditelji time dali mnogo više od para tenisica. Dobili ste kvalitetu, udobnost i stil koji nikada neće izaći iz mode. Već 45 godina ovaj je model simbol tenisice za cijelu obitelj. Cortezice su toliko popularne da su uz svijet sporta pokorile i svijet filmske i glazbene industrije.

Otkako je Forrest Gump u njima protrčao filmskim platnima diljem svijeta svi su poželjeli imati jedan par za sebe. Kroz godine su se pojavljivale u različitim varijantama, a dizajn im je često inspiriran godišnjim dobima, trendovima ili nekom slavnom osobom. Roditelji su odavno prepoznali koliko je ova lagana i udobna tenisica dobra za njihovu djecu, pa legendarne Cortezice zahvaljujući vjernosti svojih fanova, ali i kvaliteti žive i dalje.

Idealne su za školsku i predškolsku dob, pa i prve korake vaših mališana. U njima djeca mogu nesmetano trčati, skakati, penjati se i izvoditi sve one slatke i zaigrane vratolomije koje vas istovremeno i vesele i brinu. Jako je bitno naglasiti kako su izrađene od izdržljive kože, pa ih je lako održavati čistima. Dječja verzija dolazi i s čičkom umjesto vezica, a sam dizajn omogućuje izvanredno prianjanje uz podlogu, čvrstoću kretanja i udobnost pri svakom koraku. Neizostavni Nikeov Swoosh znak smješten je na bočnim stranama tenisice.

Bez obzira odlučite li se za Cortez Basic, Clasic Cortez Nylon, Clasic Cortez Leather ili neki drugi model, nećete pogriješiti. Vaše će dijete u bilo kojem od modela biti sretno, poletno i u trendu. Kupujući ovaj model tenisica dajete i svome djetetu važnu lekciju iz povijesti modne industrije i kulturoloških trendova koje je nametnula ova tenisica. Tako im umjesto priče za laku noć ispričajte priču o najpopularnijoj tenisici, njenom osnivaču Billu Bowermanu, prvim ženskom Nike Cortez modelu nazvanom Seniorita kojega je proslavila glumica Farah Fawcett vozeći skateboard u hitu Charlie’s Angels, a možete im spomenuti i kako su preko Sir Eltona Johna osvojile i pop kulturu.

A kada vaše dijete malo poraste posjednite ga pred televizor i upalite mu kultnu TV seriju Seinfeld u kojoj su Cortezice bile sastavni dio stajlinga glavnog protagonista Georgea Costanga. Priču koju budete pričali svojim mališanima sigurno će zauvijek pamtiti i ponosno pričati svojoj djeci.

I za kraj „opalite“ jednu obiteljsku fotografiju u svojim omiljenim Cortezicama. Nakon toliko godina u vašem domu zaslužile su i posebno mjesto u obiteljskom albumu!