aplikacija, aplikacija za trening, bodyspace aplikacija, nike, stres, trening, vježbanje

Skini aplikaciju i skidaj kile!

Naš se svijet u posljednjih 50 godina jako promijenio. Nastupilo je doba o kojem smo kao djeca čitali u SFI romanima i gledali na filmovima. Sve je na dugme, sve je digitalno, sve je viralno… Osim što se možemo upoznavati on line, putovati on line, liječiti on line, učiti on line i hrpu ostalih stvari, možemo i vježbati! Živimo i super ubrzani stresni ritam života, pa često puta imamo mnogo izlika za ne odlazak u teretanu: ili su preskupe, ili je vani prehladno, ili nemamo volje ili nemamo vremena! Uz mobilne fitnes aplikacije više nema izlika. Možete vježbati doma, bez rekvizita, s manjim ili slabijim intenzitetom i to sve uz pomoć vašeg novog virtualnog osobnog trenera. Ima ih mnogo. Neke su besplatne neke se plaćaju, a za vas smo izabrali nama pet najzanimljivijih. Za njihovo korištenje ne treba vam nikakvo posebno predznanje ili dobra forma, to će doći s vremenom. Sve što trebate znati je kako ih instalirati na svoj mobitel, a to ćete učiniti dok kažete keks!

BODYSPACE APLIKACIJA

Besplatna aplikacija idealna za početnike. U njoj ćete naći sve potrebno za dobar trening. Svaka od vježbi popraćena je video zapisom koji će vam pomoći da vježbu napravite što preciznije i bolje. Osim toga aplikacija prati vaš napredak i obavještava vas kad i koliko vježbati. Omogućava vam i pristup virtualnoj zajednici uz čiju potporu je lakše i jednostavnije vježbati.

FREELETICS

Besplatna aplikacija u kojoj ćete pronaći vježbe visokog intenziteta koje se rade uz pomoć težine vlastitog tijela. Treninzi su u trajanju od 10 do 30 minuta a virtualni trener će vam pomoći organizirati tjedni program treninga naravno prilagođen vama, vašoj fizičkoj spremi i mogućnostima.

NIKE+ TRENING CLUB

Ova aplikacija je vrlo popularna među ljubiteljima trčanja, ali nudi mnogo opcija i za one koje uživaju u vježbanju. Uz pomoć ove aplikacije kreirate svoj tjedni program treninga koji je naravno usuglašen s vašim mogućnostima i napretkom. Nudi vam se preko tisuću treninga, te naravno potpora i pomoć stručnjaka.

DOWN DOG: Great Yoga Anywhere

Ova, također besplatna aplikacija, nudi mogućnost vježbanja joge od kuće, čak i ako ste početnik. Svaki tjedan nude se nove lekcije, a svaka lekcija je popraćena vokalnim vodstvom joginija, te odgovarajućom playlistom, tako da će te imati osjećaj da ste na satu joge a ne u svom dnevnom boravku.

AB AND CORE SWORKIT

Ako želite savršen struk, jak core i ubojite trbušnjake ovo je idealna aplikacija za vas. Nudi pregršt vježbi za trbuh, prati vaš razvoj te nudi treninge različitog trajanja, ovisno o tome koliko vremena za tjelovježbu imate. Aplikacija također nudi mogućnost kreiranja vlastitih treninga, onako kako vama odgovara.