Sve smo bliže danu kada će u Zadar dotrčati zaljubljenici u trčanje iz cijele Hrvatske i šire!

2000 trkača je u niskom startu do početka petog po redu Zadar Sport&Moda Night Run eventa! Iako postoji kratko, ova trkača senzacija brzo se nametnula kao must be događaj na kojem se barem jednom u životu treba naći svaki trkač koji drži do sebe! Ljepota trase, odlična energija i glazba koja sudionike prate na svakom koraku, nova prijateljstva, bajkovite vizure grada kroz koje trčite i zvjezdano iz godine u godinu u Zadar privlače sve više rekreativaca, početnika i vrhunskih trkača svih uzrasta! Organizatori ove cestovne udruge, Škola trčanja i Triatlon klub iz Zadra uz pokroviteljstvo vaše najomiljenije trgovine sportske odjeće Sport&Moda, ovu vam godinu pripremaju pravi spektakl. Naime, uz već postojeći izbor dužine staza od 10 (4 kruga), 5 (2 kruga) ili 2.5 km (1 krug oko grada), možete se prijaviti i na polumaraton – utrku na 21,097 metara!

Naime, organizatori su, osluškujući želje sudionika osigurali predivnu trasu za trčanje od poluotoka prema Diklu i natrag. Staza je potpuno ravna i gotovo 90% staze prati morsku obalu! Dakle, trčat će se uz mirise mora i borova, uz predivne plaže, pod zvjezdanim nebom uz obalu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu! Može li ijedan trkač poželjeti više? Polumaraton je korak dalje za sve dosadašnje sudionike, ali i one koji će prvi puta trčati prekrasnim Zadrom!

Nadamo se da ste u Sport&Modi ili 4She trgovinama pronašli svoje nove trkaće tenisice u kojima ćete doživjeti ovo neponovljivo iskustvo i ostvariti odličan rezultat, otići kući s vrijednim sponzorskim poklonima, dobro se zabaviti i steći nova prijateljstva. Ako ste početnik u trčanju polumaratona savjetujemo vam da prije dolaska u Zadar dobro zagrijete svoje tenisice nekim od osnovnih tipova treninga za trčanje maratona. Za početak se aktivirajte vozeći bicikl, vježbanjem snage, dugim šetnjama ili plivanjem, te 3 dana u tjednu intenzivnije vježbajte. Ako poznajete nekoga tko se aktivno bavi trčanjem, zamolite ga da trenira s vama i nauči vas osnovama kako biste postigli što bolji rezultat.  Odradite dužinski trening koji podrazumijeva dugo trčanje niskog intenziteta, u ritmu u kojem se osjećate ugodno i možeš razgovarati sa svojim trkaćim partnerom. Vježbajte i treninge tempa koji su kombinacija brzine i izdržljivosti, u ritmu 15 – 20 sekundi sporijem od ritma kojim najbrže možeš istrčati 10 km ili 30 – 40 sekundi sporije od ritma tvog najbržeg tempa kojim inače trčiš. Jednom tjedno se rastrči, tj. odradi trening niskog intenziteta i kraćeg trajanja, a nekoliko dana prije same utrke odradi serije kratkih sprinteva (100-tinjak metara).

Ako baš i ne budete u nekoj zavidnoj fizičkoj spremni, nemojte se brinuti, ova je utrka namijenjena svima koji se žele dobro zabaviti i pozdraviti zdrav i aktivan život.

Za sudjelovanje na utrci Sport&Moda Zadar Night Run 2019. dovoljno je popuniti prijavu www.ZadarNight.Run i uplatiti startninu i prilikom prijave odabrati koju utrku želi trčati. Vidimo se na startnoj poziciji 13.4.2019. u 21:00 sat! Svi ste dobrodošli, ako ne kao sudionici, makar kao publika koja će ovogodišnje trkače bodriti cijelom dužinom najljepše trkačke rute na svijetu!