adidas, Disney, djeca, dječje tenisice, Marvel junaci, tenisice

Svatko od nas u svom obiteljskom albumu ima barem jednu fotografiju iz djetinjstva koju bi najradije zapalio ili kojoj bi se mogao smijati satima zbog odjeće u koju su nas naši roditelji, bake ili djedovi obukli. Da smo mogli sami birati što ćemo imati na sebi, ta bi fotografija odavno bila ovješena negdje na zid. Iako su djeca malena da donose neke bitnije odluke, uvjereni smo da bi sigurno znala izabrati tenisice koje im se sviđaju. Čak i maleno dijete može prstom pokazati one, koje mu se sviđaju zbog boje ili oblika, pa zašto im, uz našu malu pomoć u odabiru veličine i modela prikladnom njihovom stopalu, ne bi kupili baš one koje žele. Djeca obožavaju tenisice. One im daju slobodu kretanja i u njima uživaju u parku, školi, vrtićima i svakodnevnim aktivnostima. Što se tiče odraslog dijela u odabiru tenisica, osim plaćanja, moramo im pomoći da odaberu odgovarajući broj, a to će biti najlakše ako izmjerimo njihovo stopalo.
Moramo pomoći i pri odabiru materijala. Naši mali zvrkovi rijetko miruju, pa su im mala stopala jako izložena znojenju, a time i pojavi žuljeva, gljivica i neugodnog mirisa. Stoga je jako bitno izabrati materijal u kojem noga može disati. Posebnu pažnju treba obratiti i na potporu kako bi izbjegli bolove u petama i prednjem dijelu stopala. Fleksibilnost je također bitna jer su njihova stopala zbog vječnog trčkaranja okolo jako opterećena kontaktom s podlogom, a skliskim podlogama možemo doskočiti birajući tenisice sa što više bridova na potplatama. Nakon što smo odradili ovaj roditeljski zaštitnički dio izbor dizajna prepustimo njima. Djeca su modno osviještena od najranije dobi, a svi proizvođači sportske odjeće paze i da naši najmlađi i najslađi ne zaostaju za nama kad je o sportskom looku riječ. Tako se vaš mališan može zaljubiti u preslatke starke svih boja, adidas natikače, nike tenisice za trčanje, kopačke, air maxice za šetnju gradom,  neke od tenisica iz adidasove kolekcije inspirirane Marvel strip junacima ili Disney likovima, ili puma tenisice inspirirane Minionsima. Bilo kako bilo, vjerujte nam, ako ih pustite među police trgovina, ili im date da ih biraju on line, oni će vam dati do znanja koje su im najdraže.
Ako i pogriješe, ne brinite, prerast će ih brzo. Zezamo se, uvjereni smo da će izabrati pravi par za sebe i da će ta uključenost djeteta u odlučivanje već u ranoj dobi, pozitivno utjecati na njegovo samopouzdanje i stvaranje kritičkog mišljenja. Možda vam to zvuči pretjerano, ali vjerujte nam, dijete će se osjećati puno važnije i sretnije ako može izraziti svoje mišljenje, a uostalom, zašto bismo im uskraćivali mogućnost stvaranja vlastitog modnog stila već u ranoj dobi. Njihova kreativnost i modne kombinacije mogu biti iznenađujuće inspirativne, baš kao što su i oni sami. Možda jesu maleni, ali su već veliki modni znalci!