adidas, Adidas Adilette, Adilette CF+ explorer W, Adilette CF+ GR W, Adilette pool slides, Facebook, Mark Zuckerberg, moda, natikače, obuća, odjeća, Rihanna

Imate li svoj par najslavnijih natikača?

Adilette su bez premca najslavnije natikače svih vremena. Njihovi dizajneri davne 1972. godine nisu mogli ni slutiti kakvu će slavu steći. Iako je brand imao i teške, degradirajuće godine u kojima je bio nošen daleko od očiju javnosti, danas služi na ponos svakom stopalu! Danas su komad obuće u ormaru svakog trendsetera. No, vratimo se malo u povijest. Ove natikače ili šlape (kako vam draže), nastale su kao usputan Adidasov program u kojeg se nije uopće marketinški ulagalo. 60-ih godina prošlog stoljeća njemačka nogometna reprezentacija naručila je od Adidasa natikače koje bi igrači mogli nositi u svlačionicama i pod tuševima.

Tako su Adilette nastale isključivo iz higijenskih razloga, točnije da zaštite igrače od opasnosti koje vrebaju iz komunalnih tuševa. Ali nije trebalo proći dugo da zakorače i van tuš kabine, pa su već sljedeće godine postale dostupne svima. Neko vrijeme ih se i stigmatiziralo kao obuću koja se nosi po kući i smatrale su se nepristojnima za „gradsku odjeću“.  90 -ih su ih nosili poklonici hip hop kulture i sportaši, prvenstveno oni koji se bave vodenim sportovima.  No, vremena su se promijenila ovaj put u korist branda koji je zavladao i ulicama i institucijama pa ćemo sada u njima, i tisućama njihovih kopija, vidjeti i profesore, studente, doktore i urbane blogerice. Njihovoj popularizaciji pridonio je i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, kada su uz traperice i udobnu majicu s kapuljačom postale dio njegove radne uniforme. Mi smo se u mnoštvu modela odlučili za neke u kojima ćemo provesti ovo ljeto. Jedne od njih su Adilette CF+ explorer W, srebrne ljepotice u kojima će vaša stopala osjećati i eleganciju i udobnost. Tekstilna unutrašnjost sadrži i super mekani jastuk od pjene, dok sintetički gornji dio zbog srebrene podstave svjetluca i daje ovoj natikači dozu glamura pa se u njima možete pojaviti i na svečanim prigodama.

Tu si i klasične Adilette pool slides koje dolaze u više boja, a neprepoznatljivije su u modroj i crvenoj verziji s 3 adidas bijele trake na gornjem dijelu. One su idealne za odlazak na plažu, bazen, ali i svakodnevnu šetnju gradom.  Već smo se susretali s natikačama različitih materijala, primjerice s čupavim modelom kojeg je za Pumu dizajnirala Rihanna, ali adidas je ove sezone pomaknuo granice i predstavio nam još jedne natikače u koje ćete se zaljubiti. Riječ je o Adilette Velvet, baršunastim natikačama koje dolaze u plavoj i sivoj boji. U njima izbjegavajte vodu, ali zato hrlite na sve evente jer su jednostavno nosive na sve kombinacije: od svečanih haljina, do street ljetnih kombinacija. Ovaj je model poprilično retro štiha jer je inspiriran kultnim Stan Smith tenisicama.  Ako pak volite šarenilo, onda su za vas Adilette CF+ GR W, floralnog i osvježavajućeg dizajna. Bilo kako bilo, s nijednim modelom nećete pogriješiti jer Adilete jednostavno ne izlaze iz mode! Kad srce kaže ljeto, kaže Adeilette!