namirnice-za-vitku-liniju-hrana-sport-moda

Većina pripadnica ženskog spola svakodnevno je opterećeno brojnim obavezama zbog kojih se ne stignu redovito i zdravo hraniti. Pored toga, ne bave se nikakvom vrstom tjelovježbe, već krenu na dijetu koja ne rezultira uvijek željenim ishodom. Zato vam preporučujemo da promijenite način ishrane jer postoje one namirnice koje eliminiraju višak kilograma i najbrži su put do vitke linije.

Najvažnije namirnice odnose se na povrće. Povrće sadrži manju količinu energije jer je njihov glavni sastojak uglavnom voda koja zauzima od 75 – 95 %. Nije previše kalorično, sadrži mnoštvo vitamina, minerala i vlakana, stoga je idealan sastojak svakodnevnog jelovnika ako želite zdravo tijelo i vitku liniju.

Sušeno, smrznuto, konzervirano ili svježe povrće… Odaberite sami prema vlastitim željama i ukusima. Na spomen povrća odmah vam na pamet pada i voće, zar ne? Sezonsko voće dobar je izbor. No ipak, voće sadrži više hranjivih tvari koje su potrebne za kvalitetno funkcioniranje organizma, a i energetska vrijednost voća viša je od energetske vrijednosti povrća. Voće je bogato vlaknima, vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Slađe je, stoga se ne preporučuje više od dva komada voća dnevno. Za postizanje vitke linije svakako uvrstite voće u vaše svakodnevne obroke i međuobroke, no iz spomenutih razloga nemojte biti na dijeti koju čini isključivo voće. Voće je zdravo, no ono nije izvor ostalih hranjivih tvari koje dobivate iz drugih namirnica. Zob odnosno zobene pahuljice idealne su za početak radnog dana. S obzirom na to da je doručak najvažniji obrok, potrudite se učiniti ga što zdravijim i konkretnijim.

Zato vam preporučujemo zobene pahuljice jer one također obiluju mineralima, vitaminima i vlaknima. Zob preventivno djeluje na bolesti srca i krvnih žila te ujedno snižava razinu kolesterola. Zobene pahuljice možete pripremiti na više načina; s mlijekom, s voćem, jogurtom ili nekim drugim sastojcima. Jogurt je još jedna važna namirnica koja potiče prirodnu ravnotežu organizma te osigurava vitkost linije. Sadrži probiotičke mikroorganizme i održava zdravu probavu.

Ovo se konkretnije odnosi na grčki jogurt, iako svi jogurti djeluju povoljno na organizam. Ako morate udovoljiti želji za slatkim, posegnite za voćnim jogurtom s manje kalorija ili u obični jogurt ubacite komadiće svježeg voća. Jaja su također idealna namirnica za vitku liniju, jer su dobar izvor proteina. S bjelanjcima nikada nećete pretjerati, a što se tiče žumanjaka, preporučuje se jedan žumanjak dnevno.

Orašasti plodovi poput oraha i badema prikladni su za poboljšano pamćenje, dobri su u borbi protiv nesanice, a najbolji u mršavljenju i postizanju vitke linije. Bogati su omega – 3 masnim kiselinama, stoga su veoma zdrava namirnica. Ribe i rakovi bogati su proteinima. Sa samo tek nekoliko idealni su za ručak ili večeru.

Iako je količina hrane koja se unosi u organizam također od presudne važnosti, namirnicama poput kelja, špinata graška, brokule i sl. slobodno možete napuniti tanjur, no nemojte dodavati kojekakve umake koje podižu razinu masti.

Svaki početak je težak, no ako ste se pronašli u ovom članku pronašli, preporučujemo vam da, najviše iz zdravstvenih razloga, “ugurate” ove namirnice u vaš raspored kako biste povoljno djelovali na vaš organizam te uspješno postigli, ali i održavali vitku liniju.

CategoryPrehrana