casual obuća, converse, converse star, moda, nova kolekcija, obuća, tenisice

Nova kolekcija tenisica marke Converse, popularnih ‘starki‘ malo će kojeg ljubitelja te svevremenske casual obuće ostaviti ravnodušnim. Ako već nisu, sigurno će se i ove sezone počastiti  jednim od modela.

Ženska se garderoba sastoji od stotinu odjevnih predmeta i dodataka i ako volimo pratiti trendove, a pritom još ponešto i znamo o modi, svjesni smo da uvijek možemo nešto iskemijati od odjeće, a da izgleda dobro i moderno, no s obućom toga nema. Točno se po cipelama vidi kojem stilu pripadamo, koliko smo zapravo trendi i koliko uopće marimo za izgled. Posljednjih godina s trona je skinut modni imperativ – samo potpetica čini žensku odjevnu kombinaciju svečanom ili jedino ulaštene crne cipele idu uz muško odijelo.

Konačno se možemo i lijepo i svečano odjenuti, a da uopće ne nosimo ni potpetice ni ‘svečane’ cipele. I toliko su svjetski modni znalci, koji nam iz sezone u sezonu nameću trendove, otišli daleko da su, eto i ovo proljeće, u prvi plan stavili upravo tenisice.

Idu uza sve kombinacije. I tu imamo odgovor s početka teksta. Kupimo li nove starke, riješili smo ovu sezonu, a i sve prilike.

Iako su već nekoliko godina izrazito moderne, bijele tenisice su praktične, lijepe i nenametljive, što ih čini idealnim izborom uz outfit kakav god želimo, a trendi su i ovu sezonu i to s debelim potplatom, takozvane platforme. Bijele Conversice Colorblock Platform doista su izrazito i stajliš i udobne, a njihovu bjelinu razbija narančasta boja na stražnjem dijelu tenisice.

A s njima možemo što hoćemo. Odlično se uklapaju u trendi street style koji u prvom redu čine majice ili veste s logotipom, malo podvrnute traperice iz devedesetih, takozvane ‘mom jeans’, a lako se kombiniraju i s haljinama i suknjama za dnevni look, ali i s finom čipkastom haljinom za romantičnu večeru.

S druge strane, starke su se desetljećima vezale uz buntovne dečke i nakon dvadesete godine jedino su ih mogli nositi umjetnici, glazbenici i uopće svi oni koje je mainstream nazivao alternativcima. No, već dugo su se stvari obrnule pa su sljedbenici starki postali mainstream. Danas naizgled ozbiljni i poslovni ljudi imaju posve legitiman izbor nositi starke uz odijelo i tako uživati u djeliću svog dječaštva iz nekadašnjih mladenačkih dana, a da ga nitko iz poslovnog, odjevno uglavnom klasičnog i uštogljenog svijeta, ne može ine smije osuditi.

A i kako će, kad su te, više od stotinu godina stare tenisice, prisutne i na domaćem i inozemnom crvenom tepihu.

Muška verzija it – starki su One star Pin stripe s utisnutom prepoznatljivom zvijezdom Conversa, u istoj boji kao i tenisice, čije je gornjište od fine i mekane brušene kože, s pjenastim, jastučastim, udobnim  ulošcima s ispisanim logotipom dužinom potplata.

I što sad, uvjerili smo vas. Karticu u ruke i trk po nove starke. Trendi je biti trendi, a starke su uvijek trendi. Ako nam ne vjerujete pitajte mamu i tatu!