airmax, nike, nogomet, obuća, sport, sportska oprema, tenisice, teretana, trčanje, trening

Posljednjih nekoliko godina izbor sportske opreme postao je toliko širok da vam zna oduzeti sate i sate prilikom kupnje pravog proizvoda. Broj brendova raste iz dana u dan, pa marketinški stručnjaci imaju pune ruke posla kako bi vas uvjerili da je njihov proizvod prava stvar za vas. Ne nasjedajte jeftinim trgovačkim trikovima, nego slušajte svoje tijelo i potrebe. Naravno, sportski marketing će uvijek pobijediti jer će svatko od nas umjesto jedne stvari koju je došao kupiti, u vrećici imati barem još tri. No, da li su nam svi ti rekviziti zaista potrebni?

Istina, bez alata nema zanata, no da li su nam baš potrebni toliki „alati“ u sportskom ili rekreativnom zanatu? Vježbati možete uvijek i u svemu. Doduše, teško se oduprijeti glamuru sportske mode koji je zavladao svijetom, ali zašto trošiti silne novce na nešto što uopće ne utječe na cilj vježbanja. Radije se fokusirajte ne to da svaku vježbu odradite pravilno, nego na to je su li vaše tenisice dovoljno in. Ne kažemo da je dizajn zanemariv, ali vjerujte, važnije je da vaše tenisice budu prilagodljive vašem stopalu od toga da budu najljepše u teretani. U prevenciji nastanka ozljeda sportska oprema može odigrati ključnu ulogu, tako i tenisice. Dakle, kada kupujete opremu zapitajte se što očekujete od tog proizvoda i koje su benefiti koje možete od njega dobiti. Razmišljajte kao potrošač. Ne dopustite da vas visoka cijena zavara, jer ona nikako ne mora značiti dobru kvalitetu. Naprotiv, često plaćate ime.

Sportska oprema je širok pojam. Između ostalih razlikujemo opremu za vanjske, timske, zimske, vodene, ekstremne i druge sportove. Artikala je bezbroj kao i dilema kako odabrati baš  ono što vam treba. Odredili ste sport kojim se želite baviti. Radite na samokontroli! Vjerujte nam, vani je opasno skup i raznolik svijet sportske opreme koji vas može zavesti i odvesti u bankrot. Napravite popis najnužnijih stvari. Primjerice, brat vam je poklonio bicikl za gradsku vožnju. Odlučili ste ga izvući iz garaže i voziti. Kupite kacigu, svjetlo, novi lanac i stanite. Ne morate odmah imati sve. Tko kaže da ubrzo nećete shvatiti kako to i nije rekreacija za vas. No, ako se dogodi suprotno i potpuno se zaljubite u to da se čak i poželite baviti brdskim biciklizmom onda racionalno i prema svojim fizičkim sposobnostima nadopunjujte opremu. Morate znati kako bolja oprema ne znači bolju izvedbu. Svaki proizvod usko je vezan s vašom fizičkom spremom zato nemojte pretjerivati. Skupi štitnici ne garantiraju da ćete se uspješno spustiti niz padinu, dok vam naučena vještina i kontinuirano treniranje daju neke šanse. Znači, odabir opreme treba biti racionalan i funkcionalan. Ako ste se odlučili za kupovinu skuplje i profesionalnije opreme svakako povedite stručno oko sa sobom. Nekoga kome su deklaracije i specifikacije takvih proizvoda dnevno štivo.

Nijedan sport nije jeftin ako se njime mislite ozbiljno baviti. No, ljudska narav je promjenjiva, posebice u mladenačkim godinama kada djeca znaju promijeniti nekoliko sportova u kratkom razdoblju. Roditelje to košta i živaca i vremena, zato se potrudite kupovati višefunkcionalne proizvode, primjerice tenisice koje ćete moći koristiti i u zatvorenom i u otvorenom prostoru. Uvijek imajte na umu da dobra oprema uz to što vas štiti prilikom aktivnosti uvelike može poboljšati vaš sportski rezultat. Industrija koja proizvodi sportsku opremu usko surađuje s dizajnerima i suvremenom tehnologijom kojoj dugujemo bolju kvalitetu, udobnost i funkcionalnost stoga se svakodnevno radujemo novim izumima u ovom području.