Proljeće je u naše ormare unijelo pravu pomutnju. Ne možemo se više skrivati iza teških jakni i kaputa i došlo je vrijeme da se pokažemo u novom svijetlu.

Kako to i obično biva, novo godišnje doba zahtijeva i nove krpice, posebice kad je riječ o sportskoj odjeći. Sada sve događa na otvorenom, uz plaže, na planinama, igralištima i moramo svoj sportski stil držati na nivou. Ako i  trebate malo dodatne motivacije za prijelaz iz zimske hibernacije u proljetni trening, ne postoji ništa bolje od sezonskog shoppinga.
Stoga ćemo vam predstaviti nekoliko neophodnih hitova sezone zbog kojih ćete odmah otrčati u sportski shopping, ili to odraditi iz vlastitog naslonjača.

 

  1. Lagane jakne za prohladna jutra

Prije nego se sunce popne visoko, treba preživjeti onih nekoliko jutarnjih sati posebice ako volite otrčati svoju rutu prije posla ili se razgibati na otvorenom. U proljetnim mjesecima često nas znaju iznenaditi kiše i vjetrovi, pa vodite računa o slojevitom odijevanju. Stoga je lagana i prozračna jakna idealan izbor za aktivnosti na otvorenom.
Ona će vas držati suhima i čuvati od prehlade, kao i zadržavati optimalnu temperaturu tijela dok se polako zagrijavate. Poslije je  lako zavežete oko struka ili stavite u ruksak i odradite trening do kraja. Dečkima će odlično pristajati  retro vjetrovka inspirirana adidas Superstar tenisicama, s ovratnikom, dvosmjernim patentnim zatvaračem i kapuljačom.
Tu je još i Nike Tech Pack jakna  obložena super-laganom mekanom tkaninom i vodootpornom zaštitom, namijenjena trkačima.
Ako pak volite imati potpuno slobodne ruke, izaberite neki od prsluka koji će štititi vaša leđa. Pravo osvježenje za ženske ormare može biti ova najlonska Nike Impossibly Light jakna s vodootpornim završnim slojem dizajnirana je,od strane umjetnice Eve Magill-Oliver.

 

  1. Hudice

Svaki proljetni ormar treba imati nekoliko udobnih pamučnih hudica. Njih ćemo rado, osim na sportske terene, nositi u slobodno vrijeme, na druženjima s prijateljima, pa čak i na posao. Razmislite o neodoljivoj hudici s trendi neonskom kapuljačom koju ćete lako kombinirati na sve.  Ova udobna i topla poliesterska hudica odlično će pristajati uz boyfriend jeans ili tajice visokog struka. Kad je o muškim hudicama riječ zanimljivo svakako bismo ih voljeli češće viđati u onima sličnima ovoj Converse crnoj Hybrid Pullover Hoodie.

 

  1. Majice kratkih rukava

Napokon je došlo vrijeme za šetnju i vježbu u kratkim rukavima. Dok su pamučne majice rezervirane za odlazak na kavu i druženja bez puno aktivnosti, za vježbanje trebate visokotehnološki obrađene vunene ili poliesterske tkanine, koje će odlično pratiti vašu siluetu i naravno biti u vašim omiljenim proljetnim nijansama.
Takve tkanine odvajaju vlagu od kože, a ako imaju i neke mrežaste dodatke znači da vas i dodatno ventiliraju, tj. hlade. Savršene su za trčanje, šetnju i biciklizam.
Pojavite se u bejzbol izdanju uz omiljeni par traperica u  majici i budite pravi retro hit, ili trčite bezbrižno u  adidas izdanju s potpisom Stelle McCartney.
Ova majica s printom pitona i bočnim patentnim zatvaračima održavat će vas suhom, ali i jako urbanom rekreativkom.
Majice kratkih rukava omiljeni su odjevni predmet muškarcima koji ih vrlo rado nose i na posao. Od pamučnih retro adidas izdanja , preko ležernih , do utegnutijih modela ili navijačkih dresova svi volimo vidjeti lijepa muška torza i ruke u kratkim majicama.

 

  1. Tajice

Što je sportska garderoba bez dobrog para tajica? Volimo ih u svim dužinama i bojama, a idućih mjeseci mogu biti sve šarenije. Svakako trebate imati neke od šarenih modela iz adidas Originals kolekcije s potpisom londonske umjetnice Hattie Stewart. Te tajice s raznobojnim doodle grafikama napravljene su od mekog pamuka, a visoki struk će odlično istaknuti vašu siluetu. Dečki svakako trebaju imati nešto poput pamučnih hlača od trenirke koje će lako kombinirati za različite evente: od nogometa s dečkima do izlaska s voljenom osobom.

 

  1. Kratke hlače

Postoji li bolji komad odjeće za vježbanje na lijepom vremenu od kratkih hlača visokih performansi s Dri-Fit tehnologijom koja uklanja vlagu, elastični pojasom koji ih drže na mjestu i s prostranim džepovima koji čuvaju vaše najbitnije stvari? Neke od takvih modela svojim će vas dizajnom i udobnošću osvojiti na prvi pogled! Točnije, kad srce kaže proljetni shopping misli na nešto ovakvo !