Temperature padaju, a strast za trčanjem raste. Ulazimo u period dugo iščekivanih jesenjih utrka na otvorenom. Suho, ali svježe vrijeme idealno je za na neki trial, maraton ili polumaraton kakvi se održavaju diljem Lijepe Naše.  Stiže zima pa se treba dobro zagrijati i to možete učiniti na svakom koraku. Proguglajte neke od trkačkih evenata u vašoj blizini, pa čak i ako ste rekreativac, slobodno se priključite. Trčanje će vam otvoriti neke nove vidike i povezati vas s hrpom novih ljudi koji će u vašu dosadašnju rutinu donijeti pravo osvježenje. Osim toga, izgledat ćete i osjećat ćete se bolje, ali kada doživite svu tu energiju mase, ljepotu prirode ili ako trčite humanitarne utrke plemenitog karaktera, izgled će vam postati sporedna stvar. A kako biste se što spremniji priključili ostalim sretnim trkaćim licima, trebate se pripremiti na više razina. Prvo ćemo se pozabaviti onom trkačima najvažnijom – tenisicom za trčanje. Upravo je ona vaš partner u ovom zdravom i zabavnom „zločinu“ i treba biti besprijekorna. Na tržištu postoje brojne tenisice za trčanje, ali nas zanimaju samo najbolje od najboljih. Stoga ćemo vam predstaviti neke od novih modela odličnih trkaćih tenisica.  Bez obzira trebate li tenisice za betonsku, mješovitu, podlogu s usponom, parket i dr. one trebaju biti spremne za avanturu, stabilne, sigurne, udobne, izdržljive, odličnog prianjanja za podlogu i u njima vaša noga treba disati.

  1. Jedan od kultnih modela tenisica za trčanje je svakako Nike Pegasus, a ovaj je model Nike Air Zoom Pegasus 36 kao stvoren za duge staze. Stvoren je za sve one koji traže brzu, udobnu i laganu tenisicu za trčanje. Za razliku od prethodnika model je lakši, jezik tanji, suženiji, s brojnim Air Zoom jastucima za udobnost, fleksibilnijih vezica. Ova je tenisica idealna za vježbe niskog intenziteta.
  2. Druge na listi su definitivno Adidas Alphabounce, jako fleksibilne tenisice idealne za teretanu. Prozračne su, s ciljanom podrškom na pravom mjestu, te rastezljive kako bi vam omogućile kretanje u svim smjerovima.
  3. I Reebok ima svojeg konja za utrku. Riječ je o ženskim tenisica Floatride Energy s pjenastim uloškom za lagan i brz korak od početka do cilja. Gornji dio mreže pruža potporu i ventilaciju.
  4. Nike Air Zoom Vomero 14 tenisica je za neutralnog trkača. S potpunim Zoom Air međupotplatom, ovo je tenisica za duge staze i maratone. U ovaj model dodana je react pjena kako bi bolje reagirale na podlogu, što vam daje bolji odraz i brzinu. Šiljasta peta nije samo dizajnerski hir, već vas čini puno bržima i štiti petu.
  5. Nike Epic React Flyknit 2 s razlogom se našla na našoj listi jer je ova tenisica nastala tako što su Nikeovi stručnjaci pitali trkače što očekuju i kakvu tenisicu za trčanje žele. Nastala je ova tenisica savršene apsorpcije udaraca, udobnosti, povrata energije i male težine. Stoga ne čudi da je ovo bio najprodavaniji Nikeov trkaći proizvod 2018.-e, a ovo je njegova poboljšana verzija. I ono što je najvažnije, savršeno odgovara svakom tipu stopala.
  6. Nike Zoom Gravity dolazi uz geslo: „Nema izgovora, samo trči“. Dakle, kratko i jasno, ovo je cipela za sprint, osvajanje i obaranje rekorda.
  7. Adidas Senseboost Go model je koje se prilagođava vašem stopalu zbog pletenog gornjišta koji prati vaše prirodno kretanje. Boost jastuk pruža nevjerojatan povrat energije, pa što više energije dajete, više dobivate.

Ovo su samo neki od modela iz naše sjajne ponude trkaćih tenisica. Posjetite nas u našim trgovinama ili na webu i uvjerite se sami. Uživajte u svakom kilometru!