Već četrdeset godina pod krilaticom ‘Just do it’ (pr. Samo to učini) Nike lansira sportsku opremu i u samom je vrhu svjetskih proizvođača koji nas iz godine u godinu ne prestaje oduševljavati tehnološkim dostignućima, dizajnom i izgledom svojih proizvoda. A pogotovo kad su u pitanju tenisice.

Tek što su se dojmovi slegli nakon linije Nike React Elelmnt 87, koja je pobrala sve izvrsne kritike, taj je američki div opet uspio otići korak dalje i ostaviti zaljubljenike u svoje proizvode bez daha. Riječ je o verziji muških i ženskih tenisica Nike React Element 55 s upečatljivim potplatom u univerzalnoj bijeloj boji s crnim ‘mrljama’ nalik pandi, a posebno su za njima poludjeli poslovnjaci i oni koji često putuju.

Spoj lijepog i funkcionalnog

Ova linija tenisica Nike RE 55 neodoljivo podsjeća na prve Nikeove tenisice, ali je definitivno uspješnica, jer je gornji dio tenisice u potpunosti dizajnerskog futurističkog izgleda dok je potplat prepoznatljiv Nikeov model.

Mušku verziju odlikuje lepeza kombinacija bijelog potplata s pandinim ‘mrljama’ i gornjeg kolorističnog dijela, ili samo klasična crno bijela kombinacija, ali najveći je zapravo problem za koji se kolorit i kombinaciju odlučiti, jer su dizajnerske izvedbe gornjišta doista maštovite. Ono što je s druge strane osobito kod Nikeove pedeset petice su naravno i tehnološke značajke.

Ključ- React tehnologija

Naime, tenisica je iznimno savitljiva i lagana, izrađena na React tehnologiji koja joj omogućuje tu mekanost i fleksibilnost pri gaženju. Dizajnerski osmišljeno gornjište napravljeno je od sintetičkog prozračnog materijala, dok je u potplat integriran sjajni efekt što tenisici daje ekstravagantniji dojam. Jezik tenisice je gibak i podešava se s lakoćom.
Oni koji su prvi isprobali ovu tenisicu najprije su izdvojili lagano obuvanje i izuvanje te istaknuli modni, ali funkcionalni dodatak – jezičak kojim se lakše svlači i obuva tenisica, te svakako nevjerojatno izvrsno prianjanje tenisice na nogu. Tajna mekoće i ugode tijekom nošenja Nike RE 55 je u mekanim jastučićima koji se nalaze na donjištu čime se ne opterećuje i ne umara stopalo, a nozi daje stabilnost i sigurnost pri trčanju ili prilikom bilo kakve druge sportske aktivnosti.

Nikeice za svaki outfit

Osobitost je pedeset petice i u tome što su zbog svog atraktivnog izgleda dobrodošle i u svakodnevne odjevne kombinacije. I ne samo zbog toga što su tenisice in ili što muškarci više vole sportsku obuću, nego što savršeno pristaju uz večernju odjevnu kombinaciju, ne čineći je nimalo neozbiljnom ili prelaženom. Štoviše, daju notu opuštenosti i udobnosti, ali i profinjenosti bez obzira kojem odjevnom stilu pripadamo.

I upravo radi svih svojih značajki Nike RE 55 objeručke su prihvatili i poslovni ljudi pa su im neizbježna obuća na višednevnim konferencijama i poslovnim putovanjima, ali i za višesatnog boravka u uredu.

U svakom slučaju, Nike može krenuti u osmišljavanje nove linije, ali ipak s teretom, jer može li uopće osmisliti nešto bolje od RE 55 i u dizajnu i tehnološkom dijelu. Ili smo naivni jer Nike samo pritisne dugme kreativnog tima ‘Samo to učini’ i RE ide dalje.