Kada je Nike pitao trkače što očekuju od svojih trkaćih tenisica, dobili su vrlo konkretne odgovore. Željeli su udobniji jastuk, bolji povrat energije, lakoću i izdržljivost. Ukratko, htjeli su sve, pa su sve i dobili! Dok se veliki proizvođači inovacijama i dizajnom bore svojim proizvodima bore na tržištu, mi uživamo! Posebice će ove godine uživati svi ljubitelji trčanja! Nakon što je Adidas Ultraboostom bacio trkači svijet na koljena i stvorio bezvremensku tenisicu za trčanje, Nike je uzvratio udarac. Razumjet ćemo vas ako u svojem ormaru budete imali po jedan par trkaćih tenisica oba branda. Nike React pjena za jastuke je lansirana u lipnju 2017. u košarci – sport koji zahtijeva od igrača brzu promjenu smjera i brzine uz besprijekoran pokretu, te da se u stotinki sekunde odraze od podloge. Pjena je zadovoljila te potrebe pružajući stabilnost i ravnotežu dosad neviđenu u nijednoj košarkaškoj tenisici.

Epic React je vrlo brzo postala tenisica namijenjena svim trkačima, bilo da se radi o povremenom hobby joggeru ili profesionalci koji se priprema za Olimpijadu. FlyKnit gornji dio odgovara svim oblicima stopala, te je dovoljno rastezljiv i za trkače sa širim stopalima. Ono što je Nike postigao prošle sezone s Vaporfly 4% maratonskim tenisicama za utrke, nadmašili su Epic Reactom. Osluškujući potrebe trkača stvorili su vlastitu pjenu u potplatima zbog koje se trči stabilnije i brže. S estetskog stajališta, ova tenisica je klasik i ima sve komponente koji jedan trkač od tenisice očekuje: funkcionalnost, udobnost i trajnost. Ovaj model  je već postao omiljena svakodnevna obuća diljem svijeta. Zbog maksimalnog povećanja povratne energije, lakoće, podrške i izdržljivosti, ruši sve rekorde prodaje. Epic React tenisica je dizajnirana da traje više 800 km!

Epic React pjena daje dobar „vjetar u leđa“ dok trčite, a istovremeno je mekana i izdržljiva, pružajući vam gladak prijelaz s pete na prste.

Platforma Epic Reacta je široka i stabilna, a pod stopalom su na „strateškim mjestima“ postavljeni udobni jastučići za podršku. Ovo je jedna od najlakših cipela na tržištu nastala kao produkt trogodišnjeg istraživanja kemičara i 400 neuspješnih kombinacija! Ukratko, ova je tenisica spoj najsuvremenijih kemijskih rješenja i geometrijske točnosti koja podupire najosjetljivije točke na stopalu! Osim tenisica, kolekcija donosi i udobne tajice s višestrukim džepovima koji čuvaju vaše bitne stvari dok vježbate. Prilikom vježbanja potrebno je osigurati podršku grudima, pa ako pohađate jogu ili pilates Nike Indy grudnjak  od mekane tkanina s Dri-FIT tehnologiju koja će vas činiti suhima tijekom treninga, idealno je rješenje za vaše grudi.  U sportsku torbu ubacite i Nike Sunset žensku majica kratkih rukava  i spremni ste za trening!