Inspiraciju za ovaj model, prvotno lansiran davne 1983. godine, Nikeovi su dizajneri pronašli u grčkom mitološkom biću, krilatom konju Pegazu koji je bio prekrasan i snažan, a mogao je letjeti brzinom vjetra.

Ove su tenisice namijenjene trkačima, a zbog svoje konstrukcije im uz brzinu, udobnost i lakoću pokreta, daju i krila.

U svojih 35 godina postojanja model je prošao brojne preinake i s tehnološke i s dizajnerske strane, te se našao na svim svjetski trkačima važnim mjestima, ali i na nekim od najbržih nogu svijeta. Tako su ovaj model s oduševljenjem nosili i u njima postavljali svjetske rekorde neki od najslavnijih sportaša poput Joana Benoita Samuelsona, Mateja Centrowtiza,  Vjere Kipyegon, Bernarda Lagata i dr.

Pegasus je bio prva cipela koja je imala Air Wedge, zračnu jedinicu u peti koja je prema Nike katalogu iz listopada 1982. “poboljšala apsorpciju udarca za 12 % nad EVA klinom”, koju je zamijenio. Zapravo, to je razlog zašto je cipela izvorno zvan Air Wedge Trainer.

Prvi dječji model pojavio se 1987. godine. Visible Air je uveden u tenisicu 1996. godine. Za povijesni razvoj ovog modela bitno je spomenuti i 1988. godinu kada je izašao muški  Air Pegasus ACG  sa sintetičkim kožnim gornjištem i gumom koja je omogućila da nesmetano uživaju u trčanju za vrijeme hladnih i vlažnih dana.  Godine 2004. po prvi puta u Pegasusovoj povijesti, ženska verzija modela posebno je prilagođena anatomiji ženske noge.  Ove je godine ovaj model doživio mnoštvo preinaka koje su ga vinule u sam vrh tenisica uopće, pa se osim na nogama trkača vidi i na ostalim sportašima, rekreativcima i svim ljubiteljima udobnih tenisica.

Nike Air Zoom Pegasus 35 prava je nagrada za vaša stopala. Dolazi kao poboljšana verzija prethodnika (34), izrađena od lakših „Flymesh“ materijala koji pomažu smanjiti nakupljanje topline tijekom trčanja. Čvrsta peta pomaže održavati petu uravnoteženom i stabilnom. Izuzetno osjetljivi jastučić pomaže trkaču da podigne tempo i usredotoči se na brzinu. Podstava tenisice Pegasus apsorbira udarce i svaki korak čini lakim i sigurnim na svim površinama i u svim vremenskim uvjetima. Model dolazi u različitim bojama i veličinama za  muškarce, žene i djecu, pa samo sigurni da će svi članovi obitelji obavljati svoje svakodnevne obveze lakih koraka. Onome tko se ozbiljnije bavi trčanjem značit će i činjenica da Pegasus 35 dobro funkcionira u različitim aktivnostima poput treninga brzine, na brzim stazama, kao i  polumaratonima.

Nike Zoom tehnologija ugrađena je u dio između đona i gornje konstrukcije tenisice s ulogom ublažavana udaraca. Iako je nevjerojatno tanak i lagan, a stopalo jako blizu podlozi, čuvat će vas od udaraca i ozljeda. Zoom tehnologija poboljšava stabilnost, osobito u slučaju brzih i višestrukih pokreta. Tehnologija Nike Flywire sastoji se od strateški postavljenih vlakana koja pružaju podršku tamo gdje je to potrebno. Kalup je izrazito komotan pa će se u njemu udobno osjećati i šira stopala. Što se vrste hoda tiče model je namijenjen stopalima neutralne pronacije.

Dosta o tehničkim specifikacijama. Ne želimo da pomislite kako prodajemo maglu. Dođite i isprobajte svoje Nike Air Zoom Pegasus 35, toliko su lagane i brze da ćemo vas teško sustići ako nam poželite u njima pobjeći😊 Vidimo se!