Nike je najveća tvrtka sportske odjeće i obuće sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrtku Nike osnovali su William J. Bowerman i Philip H. Knight 1964.

godine pod nazivom Blue Ribbon Sport, a tvrtka je službena postala Nike 1978. godine, čije je ime dobila po grčkoj božici pobjede. Uz razvijeni brand te proizvodnju kvalitetnih proizvoda, Nike je danas sponzor brojnim velikim sportašima i sportskim momčadima širom svijeta.

Tehnologija Nike Pegasus tenisica

Razni modeli Nike Pegasus tenisica imaju niz različitih tehnologija za poboljšanje fizičkih sposobnosti u trkača. Ono što je slično svim tenisicama, to su strateški postavljeni mekani jastučići koji pružaju lagani i prirodni osjećaj na stopalima. Dizajnerski tim Nikea osmislili su tehnologiju koja omogućuje veliki protok zraka te stabilnost na onim mjestima gdje je to najpotrebnije, kao što je primjerice stražnji dio stopala.

Mekani apsorbirajući jastučići trkačima omogućuju normalnu amortizaciju tijekom kontakta stopala o podlogu, a time i znatno smanjuju rizik od ozljede zglobova. Naime, nepravilna apsorbcija šoka tijekom udara o tlo nerijetko dovodi do ozljeda kao što su uganuće nožnog zgloba, ruptura koljenog meniska ili pak ozljeda ligamenata koljena. Na taj su način Nike Pegasus tenisice omogućile nesmetano trčanje i po neravnim podlogama.

Mrežasta tkanina na vanjskom dijelu tenisica pruža besprijekornu prozračnost, a gumene trake strateški postavljene na vanjskoj bočnoj strani nude dodatnu podršku lukovima stopala. Lagani, elastični i mekani vanjski potplat Nike Pegasus tenisica djeluje poput apsorbirajućih jastučića tako da prilikom kontakta stopala o podlogu smanjuje udarni šok. Također, utori na vanjskom potplatu omogućuju veći raspon pokreta stopala.

Čvrsto prijanjanje Nike Pegasus tenisica uz stopala omogućuje most iznad srednjeg dijela tenisica te unutarnji držač pete, a koji ujedno omogućuje stabilnost i ne odizanje pete tijekom trčanja. Stabilnost i prijanjanje uz stopala također pruža Fitsole uložak koji se oblikuje prema stopalu, no s druge strane, daje osjećaj kao da nemate ništa na nogama. Za takav osjećaj zaslužna je i vrlo mala težina tenisica.

Dizajn Nike Pegasus tenisica

Dizajn Nike Pegasus tenisica vrlo je zanimljiv i svestran. Naime, one dolaze u širokom rasponu boja, a uglavnom je riječ o jarkim bojama. Ove tenisice ponekad imaju i različite detalje te uzorke na sebi, kao što je primjerice prelijevanje dviju boja ili šarene male linije na jednobojnoj tkanini. Takve su tenisice odličan izbor za živahne, vedre i mladolike osobe, dok su one crno bijele tenisice idealne za osobe ozbiljnijeg stila. Osim profesionalnim trkačima, Nike Pegasus tenisice namijenjene su i svim ostalim odraslim osobama, kao i djeci.

CategoryRecenzije