Nike Flyknit predstavlja posebno obrađeno vlakno, odnosno jedinstvenu vrstu tkanja koje Nike tenisicama omogućuje nevjerojatnu udobnost tijekom nošenja. Ova tehnologija, uz ultra lagani te visoko kvalitetni konac znatno smanjuje težinu obuće.

Precizno rađena Nike Flyknit čvrsta vlakna pružaju maksimalnu potporu stopalima, ali i fleksibilnost te široki raspon pokreta koji su potrebni za učinkovitu izvedbu.

Osim toga, Nike Flyknit vlakno pruža zaštitu stopalima zahvaljujući djelovanju koje odbija vodu, a s druge strane daje prozračnost. Tako ova jedinstvena vrsta tkanja sportašima pruža najbolje performanse, a dizajneri uz Nike Flyknit vlakno koriste ekološki održive materijale, što omogućuje minimalnu proizvodnju otpada te veliku uštedu novca i potrošnih materijala.

Pojedine Nike tenisice mogu se nositi i bez čarapa zahvaljujući Nike Flyknit vlaknu koje se ponaša u skladu sa stopalom. Ovom tehnologijom omogućena je i pravilna apsorpcija šoka tijekom kontakta stopala o podlogu, to jest omogućena je bolja amortizacija. Naime, pravilna apsorpcija šoka tijekom udara stopala o tlo cijelom tijelu pruža kvalitetnije, prirodnije i zdravije kretanje.

Za koje je sportove namijenjeno Nike Flyknit vlakno?

Nike Flyknit vlakno korišteno je u izradi tenisica za sve vrste sportskih aktivnosti kao što su trčanje, trening i vježbanje u teretani, košarka, nogomet, golf, tenis ili pak za tenisice za slobodno vrijeme za one osobe koje žele živjeti zdravije i u sportskom duhu.

Nike Flyknit tkanje tenisicama za trčanje pruža nevjerojatnu udobnost. Brojni trkači izjavili su kako uz Nike Flyknit tkanje imaju osjećaj “druge kože” na stopalima. Također, Nike Flyknit glatko tkanje postavljeno je i na gornjem dijelu nogometnih kopački kako bi se bez ikakvih smetnji omogućila udobnost, sloboda kretanja, optimalan kontakt s loptom te kontrola lopte. Ovo vlakno oblikovano je po anatomiji stopala kada su u pitanju čak i tenisice za golf pa tako i savršeno prianjaju te pomažu stabilizaciji tijekom preciznog udaranja loptice ka meti.

Kada je tenis u pitanju, Nike Flyknit vlakno omogućuje veću slobodu kretanja, a koja je tenisačima od velikog značaja prilikom praćenja loptice. Nike Flyknit vlakno rađeno je i u posebnim sportswear modelima koji su namijenjeni ostalim sportašima, rekreativcima ili samo modno osviještenim osobama, a koje im omogućuje prozračnost, malu težinu, pa time i ugodno koračanje.

CategoryRecenzije