Nike Air Force tenisice, poznatije i kao Forsice, prvi puta su izrađene davne 1982. godine i isključivo su bile namijenjene košarkašima, no vrlo brzo su postale popularne diljem svijeta. Tako danas postoje Nike Air Force tenisice za muškarce, žene, ali i za djecu.

Ostale su vjerne svojim korijenima s mekim, elastičnim jastukom te čvrstim i debelim potplatom koji apsorbira udar stopala o podlogu.

Nike Air Force tenisice vrlo su lagane zahvaljujući novom, prozračnom materijalu, a njihov zanimljiv dizajn otvara potpuno novu dimenziju. One pružaju prozračnost i potporu stopalima ondje gdje je to najpotrebnije, a u skladu s oblikom vašeg stopala stvara udobni i lagani osjećaj, kao da nemate nikakvu obuću.

Ove tenisice imaju visoku tehnologiju amortizacije, zbog zračne jedinice smještene u unutarnjem potplatu. Naime, imaju lagane, zračne jastučiće koji su posebno istaknuti na petama i dodirnim točkama ispod nožnih prstiju. Takva amortizacija stopalima omogućuje sigurnu apsorpciju udarca tijekom kontakta o podlogu, što također znatno smanjuje rizik od ozljeda nožnog zgloba, koljena ili pak kuka.

Pravilna i mekana amortizacija od velikog je značaja upravo zbog učestalih skokova i brzih pokreta u košarci. Osim stopala, na taj su način očuvani svi zglobovi ljudskog tijela, kao i samo držanje tijela te postura. Nike Air Force tenisice imaju i podesivi remen na gležnjevima koji daje dodatnu stabilnost i veću mogućnost agilnosti.

Ove su tenisice malo glomaznije od standardnih tenisica pa možda nisu tip tenisica za osobe koje vole male i uske tenisice. Izvana su čvrste i tvrde, a svoju mekšu stranu čuvaju samo za svoje vlasnike. Nike Air Force tenisice danas dolaze u različitim bojama, detaljima i uzorcima, no trenutno su najpopularnije one potpuno jednobojne tenisice, kao što su bijele, crne ili pak ružičaste.

Nike Air Force tenisice važne su za profesionalne i rekreativne košarkaše, no sam izgled izmamio je i ostatak populacije – one koji žele živjeti zdravije i ostati u dobroj formi te one koji ih samo žele pokazati društvu i prošetati se u njima. Tvrtka Nike svake godine stvara zanimljivije i kvalitetnije Nike Air Force tenisice koje su oplemenile izvedbe košarkaša.

Naime, Nike se najviše osvrće kvalitetnoj tehnologiji, koja omogućuje svim sportašima i rekreativcima dostizanje maksimalnog sportskog potencijala. Uz sportski trend, ove su se tenisice na današnjoj modnoj sceni sve češće počele pojavljivati uz haljine i suknje. Velika prednost ovih tenisica je ta što ih možete nositi u bilo kojem godišnjem dobu, a zbog svoje “visoke naravi” te zaštite na gležnjevima, vrlo su pogodne za boravak ili hodanje u prirodi.

CategoryRecenzije