puma-ferrari-tenisice-ferari-sportmoda

Popularna sportsko-modna tvrtka Puma koja se bavi proizvodnjom i prodajom sportske, ali i neformalne odjeće i obuće, osnovana je 1924. godine od strane braće Adolfa i Rudolfa Dassler pod nazivom Gebrüder Dassler Schuhfabrik.

Braća Dassler poslovno su se razišla 1948. godine, nakon čega je Adolf nastavio voditi staru, danas vrlo popularnu tvrtku pod nazivom Adidas, a Rudolf je osnovao novu kompaniju sa sjedištem u Herzogenaurachu te ju je nazvao Puma.

Uz razvijanje kvalitetne, udobne i lijepo dizajnirane obuće te odjeće, Puma je već nekoliko godina u suradnji s velikom tvrtkom Ferrari, a za koju stvara licenciranu obuću, odjeću te opremu za prodaju na globalnoj razini. Ovo je partnerstvo postalo jedno od najvažnijih odnosa zbog povećanje potražnje na tržištu, ali i zbog dodatne sigurnosti i zaštite sportskih vozača kojima je Puma sponzor.

Tako su u suradnji Pume i Ferrarija nastale Puma Ferrari tenisice vrlo zanimljivog dizajna. Naime, ove tenisice oponašaju izgled Ferrari automobila, a tehnološki podržavaju sve parametre ekstremnih sportova. Gornji dio Ferrari tenisica rađen je od sintetičke kože koja pruža kvalitetu u svim vremenskim uvjetima, izdržljivost i trajnost tenisica te stabilnost stopala. Gumeni potplat omogućuje izvrsno prianjanje na sve vrste podloga te znatno smanjuje rizik od proklizavanja na mokrom i skliskom tlu.

Elastične vezice na Ferrari tenisicama pružaju idealno prianjanje uz anatomski oblik stopala, no također i ugodan osjećaj na stopalima, bez pretjeranog stezanja. Za još veću udobnost i prianjanje, tu je i mekana postava unutar tenisice te apsorbirajući jastučići koji omogućuju idealnu amortizaciju i apsorpciju šoka tijekom kontakta stopala o podlogu. Takva je amortizacija od velikog značaja za zdravlje zglobova stopala, koljena ili pak kukova.

Područje kod pete, to jest stražnji dio Ferrari tenisice je lagano zaobljen, a napravljeni su i prorezi kako bi se omogućila što prirodnija i slobodnija pokretljivost, ali i prianjanje. Neupadljive linije na medijalnoj i lateralnoj strani tenisice pruža dodatnu prozračnost na onim mjestima stopala na kojima je to najpotrebnije. Prepoznatljivi Puma logo koji prikazuje divlju mačku, odnosno pumu u pokretu, nalazi se prednjoj lateralnoj strani, jeziku te peti tenisice, dok je kultni Ferrarijev znak smješten na stražnjoj lateralnoj strani tenisice.

Što se oblika Ferrari tenisica tiče, one prate anatomski oblik stopala, a prednji je dio tenisice lagano izdužen. Prilikom desetogodišnje suradnje između Pume i Ferrarija, razvili su se brojni modeli Ferrari tenisica s različitim dizajnom. Naime, one danas dolazi u bogatom rasponu boja, no uglavnom je riječ o bojama koje krase i Ferrari automobile. Tako su najpopularnije crvene i crne Ferrari tenisice, a nakon toga dolaze bijele ili pak dvobojne tenisice.

CategoryRecenzije