Adidas tvrtka već više od 80 godina isporučuje modernu, kvalitetnu i kreativnu sportsku obuću, odjeću te opremu. Braća Adolf i Rudolf Dassler osnovali su tvrtku pod nazivom Gebrüder Dassler Schuhfabrik i počeli izrađivati sportsku obuću.

Na Olimpijskim igrama davne 1928. godine, ova je tvrtka opremala samo nekoliko sportaša, no nakon Olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine, braća su brzo ostvarila svoje ciljeve.

Međutim, kada su se braća Dassler poslovno razišla nakon Drugog svjetskog rata, Rudolf je osnovao tvrtku Puma, a koja je i danas vrlo popularna. Adolf Dassler nastavio je voditi staru kompaniju koja je dobila novo ime – adidas, a koje je nastalo od njegovog nadimka i prva tri slova prezimena. Tvrtka adidas generacijama je nastavila stvarati inovativne proizvode koji su oplemenili izvedbe sportaša.

Kupnja tenisica zahtijeva provjeru nekoliko najvažnijih značajki, kao što su tkanina, boja, oblik, marka, težina i ono najbitnije – udobnost. Tvrtka adidas oduvijek je stvarala kvalitetnu obuću sa zanimljivim dizajnom. Tako su 1966. godine osmišljene dvije različite vrste istog modela tenisica – legendarne Gazelle tenisice.

Prve takve tenisice predstavljene su kao nogometne tenisice za dvoranski nogomet. Druga vrsta Gazelle tenisica uvedena je nekoliko godina kasnije, a koja je i danas vrlo popularna. Ove dvije vrste adidas Gazelle tenisica dijele isto ime, no one su različite po svojim karakteristikama. Svake od njih imaju svoje prednosti i mane, a odabir ovisi samo o stilu koji pojedina osoba izražava i vlastitom ukusu. Objema vrstama Gazelle tenisica gornji je dio prekriven kožom, a potplat je rađen od mekane, elastične gume.

Ono što ove tenisice također dijele, to je kultni adidasov znak s tri linije na bočnim stranama tenisica te adidas Gazelle natpis. Zbog laganih materijala, bogatog izbora boja i jednostavnog dizajna, Gazelle tenisice prvo su osvojile brojne nogometaše i navijače, a zatim su postale pravi ljetni klasik i izbor mnogih osoba koje vole nositi udobno i moderno. Danas su kombinacije boja i materijala neograničene, a zbog čega su Gazellice uvijek u modi.

Koje su razlike između dvije vrste Gazelle tenisica?

Većina očitih razlika između dvije vrste adidas Gazelle tenisica vidljive su iz profila. Naime, prve Gazellice namijenjene nogometašima imaju izduženiji oblik te istaknutiji prednji dio tenisice, tanji potplat te puni kraći jezik. Adidas Gazelle II tenisice napravljene su od tvrđeg materijala, a jezik je ponekad vidljiv čak i tijekom nošenja dugih hlača. Na dodir, prve Gazelle tenisice puno su glađe, a one bez obzira na boju uvijek dolaze sa zlatno izvezenim natpisom “adidas Gazelle”.

Kada ove tenisice promatramo iz ptičje perspektive, na drugim Gazellicama lako se može uočiti značajno veće područje kod nožnih prstiju. Ove su tenisice općenito glomaznije i šire od prvih Gazelle tenisica. Na stražnjoj strani tenisica obje vrste imaju isti adidasov logo, to jest trolist, no pozadina za logo na drugim je tenisicama malo veća. Što se cijene tiče, nogometne Gazelle tenisice obično su skuplje, a kada je o težini riječ, ove su tenisice znatno lakše od one mlađe verzije adidas Gazelle tenisica, zbog čega su one i bolja opcija za nošenje tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

CategoryRecenzije