tenisice-za-mali-nogomet-kopačke-sport-moda

Mali nogomet je sport koji se može igrati u dvorani ili na otvorenom; na betonu te na prirodnoj ili umjetnoj travi.

Tenisice koje su prikladne za mali nogomet koji se igra na travi jesu kopačke, dok je za dvoransku igru te igru na betonu potrebna drugačija vrsta tenisica o čemu će biti riječi u nastavku koji slijedi. Na tržištu postoji veliki izbor tenisica za mali nogomet. Evidentne su razlike u dizajnu i izgledu tenisica, ali i u materijalu od kojih su izrađene. tenisice za nogomet moraju biti stabilne, a u isto vrijeme fleksibilne. Gornji dio tenisice izrađen je od prozračnih materijala te je iznimno lagan, što je izuzetno važno jer igraču omogućuje brzo kretanje na parketu ili betonu.

Postoje, dakle, tenisice za igru na betonu i na parketu, ali i tenisice namijenjene isključivo igri u dvorani. Riječ je o tenisicama s niskoprofilnim potplatom koji je izrađen od posebne vulkanizirane gume s tzv. non – marking tehnologijom koja omogućuje fleksibilnost te pogoduje dužoj izdržljivosti obuće. Gornjište tenisica za mali dvoranski nogomet može biti izrađen od laganih materijala, ali i od kože koja je otpornija na udarce. Lagana sintetika pruža maksimalnu potporu lopte. Gornjište može biti i reljefno; ono stvara više trenja na lopti. Ovakve tenisice idealne su za sve igrače koji traže savršenstvo u svakom dodavanju i upućivanju udaraca na gol. Mekana i izdržljiva sintetika koja se koristi za izradu potplata jamči udobnost tijekom nošenja i igre.

Tenisice su anatomski oblikovane, a EVA pjena, odnosno EVA uložak pruža više udobnosti i ublažava udarce. Potplat tenisica izrađen je od gume koja neće ostaviti tragove na površini na kojoj se igra. Istovremeno osigurava savršeno prianjanje na tvrdim površinama. Kod nekih tenisica za mali nogomet potplat se sastoji od dva dijela; prvi osigurava najveću razinu potpore i podrške za nogu, a stražnji, petni dio odgovoran je za udobnost. Vezice tenisica pomaknute su unutra prema središnjem dijelu kako ne bi smetale prilikom udarca ili dodavanja, odnosno kako bi stvorile veće područje za kontakt s loptom.

U prednjem dijelu tenisice, točnije u predjelu prstiju postoji tzv. kružna zona koja omogućuje brze okrete tijekom svake igre. Odaberite tenisice za mali nogomet po vašem ukusu. Lagane su, prozračne i ne osjetite da ih imate na nogama, već se javlja bosonogi osjećaj. Istovremeno eliminiraju svaki prazni prostor oko stopala kako bi tenisica pristajala poput čarape. Posebne niti utkane su po sredini i na bočnim dijelovima gornjišta tenisice te se protežu od malih otvora za ventilaciju do krajnjih linija tenisice. Unutarnji kalupi na peti dodatno osiguravaju gležanj te omekšavaju i smanjuju jačinu udara na zglobove. T

enisice za mali nogomet mogu biti s ili bez jezika; one koje su bez jezika imaju dodatnu podstavu za responzivan dodir s loptom. Neke tenisice imaju i dodatnu rastezljivu tkaninu koja ide oko gležnja igrača te mu pruža najveću stabilnost i iznimnu kontrolu lopte. Tenisice se izrađuju ACC tehnologijom koja omogućuje postojan dodir u svim vremenskim uvjetima.

Postoje brojni modeli tenisica za mali nogomet s određenim razlikama, no njihova je kvaliteta jednako dobra. Na vama je da odaberete model prema uvjetima u kojim igrate, ali i prema vašim dodatnim zahtjevima. Pripremite sebe za neočekivano dobru igru i iznenadite protivnike!

CategoryNogomet