Visoka moda skoro cijelo desetljeće mijenja sportska ruha. Svjesne smo kako sportska odjeća odavno više nije sportska, već je rado nosimo na različite evente, pa i posao. Razlog tome nije samo revolucija dizajna, već i performansi zbog kojih se osjećamo slobodnije, udobnije i sigurnije. Tenisice su priča za sebe. Dasslerova predanost inovacijama i performansama od osnutka tvrtke postala je zaštitni znak Adidasa koja je tenisice uz pomoć znanosti i tehnologije dovele su ih do savršenstva, a kada se u to umiješa i dizajnerica Stella McCartney nastaju tenisice koje izgledaju daleko ispred svoga vremena. Stella McCartney surađuje s Adidasom od 2005. godine kako bi stvorila inovativnu funkcionalnu žensku odjeću za vježbanje. Ove je godine izbacila liniju ultraboost tenisica idealnih za trčanje na duže staze do 10 km. Odlikuju se lakoćom i velikim povratom energije, kao i šik dizajnom.

Boost pjena koja se u proizvodnji tenisica koristi od 2013. godine, donijela je pravu revoluciju. Koristeći novu formulaciju koju je razvila njemačka kemijska tvrtka BASF, ovaj novi materijal za jastuke stopalima je veću podršku, potplatima izdržljivost i osigurala veći povrat energije od tradicionalne EVA pjene. Za trkače, Boost je stvorio tenisice vrhunske udobnosti, lagane, koje mogu pretrčati velike kilometraže. Izdvojili smo nekoliko hit trkaćih modela za nadolazeće proljeće. Stella McCartney ULTRABOOST X Indigo / Green  pravi su dokaz da moda i funkcionalnost idu zajedno. Ovaj se model doslovno navlači na stopalo, pružajući osjećaj kompresivne čarape šik dizajna.  Fleksibilan potplat, luk s kompresijom i prilagodljivi elastični zatvarač prilagođavaju se prirodnom savijanju vašeg stopala kako bi omogućili stabilne, snažne korake.

Slično je i s modelom ULTRABOOST T  koji je inspiriran sandalama, pa je ovo prvi spoj sandala i tenisica za trčanje. Ove tenisice idealne su za tople i suhe dane, i iako na prvi pogled ne izgledaju stabilno u njima će vaše stopalo biti zaštićeno i praktičnim sustavom za učvršćivanje stabilno, a zahvaljujući Boost booster-u, doživjet ćete povrat energiju na svakom koraku. ULTRABOOST W pruža vrhunsko iskustvo u trčanju na bilo kojoj udaljenosti. Jedina tenisica unutar neutralne linije koja nudi podršku cijelom dužinom tenisice, što rezultira ultra performansama trkača. Kod ULTRABOOST X S. modela najuočljiviji je gumeni potplat popularnog animal printa. Efektne elastične trake preko gornjišta daju dodatnu potporu, a pohvalno je i to što je ovo i ekološki svjesna tenisica izrađena od  recikliranog otpada, koji će zahvaljujući Adidasu umjesto u moru i na plažama, završiti na našim nogama.

Ako ste do sada bile zaljubljene u Adidasove tenisice, zbog ove linije ćete to i ostati! Uživajte trčati u najelegantnijim i najmodernijim trkaćim tenisicama na svijetu!