Ženske-sandale-ljeto-plaža-kupalište-sportmoda

Ljeto je ovdje. Vrijeme je da nezgrapne velike čizme zamijenite za ljetne sandale. Ako planirate nabaviti isključivo jedan par ljetnih sandala, obratite pozornost na njihov izgled i dizajn, tako da ih možete nositi i tijekom šetnje i kad odlazite u trgovinu. Kožne sandale jedna su od opcija, no takve sandale su iznimno čvrste i nepotrebne za vruće ljetne dane. Vama je potrebno nešto laganije; sandale s remenjem ili trakicama idealne su za vodu, ali i za omiljene večernje šetnje rivom.

Kao i kod ostale vrste obuće, kvalitetne ženske sandale moraju imati dobro gazište izrađeno od kvalitetnih materijala. Unutarnji sloj sandale ne smije uzrokovati klizanje noge.

Kako odabrati ženske sandale:

Na odabir odgovarajućih sandala ovisi anatomija vašeg stopala; duljina, širina i prsti. S obzirom na to da postoje 4 tipa stopala, vjerujemo kako ćete se, drage dame, pronaći u jednom te na osnovi toga odabrati vaše idealne sandale.

Malo i usko stopalo:
Žene s manjim i užim stopalima uglavnom su niske, stoga ih većina želi popularne platformke ili štikle koje će im podariti nekoliko centimetara. Osim toga, vodite računa i o padu stopala odnosno visini potpetice. Sandale s visokom potpeticom učinit će vaše stopalo još manjim, a to nije ono čemu težite. Također, pripazite i na otvor za prste koji ne smije biti previše širok.

Malo i punije stopalo:
Žene s ovakvim stopalima trebale bi nositi sandale sa širokim trakama umjesto s tankim remenjem. Široke trake križaju se preko stopala i prate njegovu duljinu, stoga nećete pogriješiti ako se odlučite za ovakav model sandala.

Srednja dužina stopala:
Ovisno o vrsti modela sandale za koji se odlučite, vaše stopalo može djelovati uže ili šire. Prilikom odabira sandala uzmite u obzir ne samo model već i boju tkanine, a i boju vaše kože. Preporučujemo vam da ukrase zadržite na prednjem dijelu sandale, umjesto na peti.

Veće stopalo:
Ženama koje imaju veće stopalo također su potrebni točno određeni modeli sandala u kojima se njihovo stopalo neće činiti još većim. Riječ je o sandalama s otvorom isključivo za prste. Možete se odlučiti i za klasične sandale (s otvorenim prstima i petom), no obratite pažnju na to da je otvor za prste četvrtastog oblika. Ukrasni detalji koji se nalaze na bočnim stranama sandale još više mogu naglasiti veličinu vašeg stopala. U ovom slučaju više bi vam pristajale sandale s ukrasima isključivo na prednjoj strani stopala.

Danas se uglavnom sve više traže sportske sandale, jer su te lagane i najudobnije. Osim toga, obložene su kvalitetnim potplatom koji je odličan ne samo za ravne površine već i za grublje terene. Odlučite se za one sandale koje nisu samo vizualno atraktivne već koje nude dodatnu podršku vašim kukovima. U vrućim ljetnim danima potrebna vam je lagana i prozračna obuća u kojoj će se vaša stopala osjećati dobro. Izbjegavajte patike i tenisice, osobito one koje nisu izrađene od prozračnih materijala. Dopustite vašem stopalu da slobodno diše i odlučite se za sportske i ležerne sandale koje će pružiti vašem stopalu sve što mu je potrebno u ovim ljetnim danima.

CategoryModa