Jakne-za-jesen-sportmoda

Ljeto samo što nije gotovo, stoga se na vrijeme pripremite za sve čari jeseni. Nabavite si toplu i udobnu obuću otpornu na kišu te si pripremite odgovarajuće jakne u kojima vam neće biti ni pretoplo ni prehladno. Ako još ni sami ne znate što točno tražite, u nastavku teksta donosimo vam neke savjete kako odabrati idealnu jaknu za jesen.

Sunčeve zrake vas tijekom listopada mogu itekako zavarati. Bez obzira na to što izgleda da je vani toplo i ugodno, to ne znači da i dalje možete nositi kratke hlače i majice kratkih rukava. Jedino ako ne živite negdje gdje je prosječna jesenska temperatura 28°C. za ovo naše podneblje ipak će vam trebati nešto toplija odjeća.
Ovo prijelazno razdoblje između ljeta i jeseni može biti jednako teško kao i prijelaz između jeseni i zime. Barem što se tiče pronalaženja odgovarajuće obuće i odjeće. U nastavku teksta izbor jesenskih jakni podijelili smo s obzirom na eventualne temperature koje možemo očekivati od sredine rujna.

10°C – 15°C:
Sunce zna prilično ugrijati osobito u popodnevnim satima. Vrlo vjerojatno ćete morati skinuti jaknu. Zato vam preporučujemo da razmislite o kupnji tzv. jakne od flanela, sintetičkog materijala koji je vam pružiti dovoljno topline, a u isto vrijeme zaštititi od eventualnih naleta vjetra. Na tržištu postoje flanelske jaknice sportskog ili casual stila, različitih boja s različitim uzorcima i dodatcima poput kapuljače, s manje ili više džepova, s prorezom za palac i sl.

0°C – 10°C:
U onim danima kada je relativno toplo, no puše svježi povjetaraca koji trese vaše kosti, flanelska jaknica vam neće biti dovoljna. Odlučite se za nešto topliju verziju jesenske jakne koja je u unutrašnjosti prošivena krznom. Krzno oko vrata također neće biti na odmet.

Jakne za jesen svakako trebaju biti otporne na vjetar i na kišu. Zbog relativno promjenjivog vremena te što nikad ne znate kad vas može uhvatiti pljusak, odlučite se za jaknu s kapuljačom.

Bilo da ste vrhunski sportaš ili rekreativac, preporučujemo vam da nabavite odgovarajuću jesensku jaknu za bavljenje sportom. Osobito ako je riječ o vanjskim aktivnostima. Ovdje vam preporučujemo tanju jesensku jaknu, popularnu vjetrovku. Riječ je o jakni čija je glavna svrha održati vaše tijelo toplim i suhim tijekom trčanja, vožnje biciklom ili neke druge aktivnosti. Na tržištu postoje različite vrste sportskih jesenskih jakni; duže, kraće, uže, šire, s kapuljačom, bez kapuljače, s reflektirajućim dodatcima i sl. Postoje i one jakne koje imaju dodatnu podstavu na području vrata. Elastične trakice oko ruke omogućuju bolje prianjanje jakne i nepropuštanje hladnog zraka. Održavajte vašu tjelesnu temperaturu za postizanje najboljih rezultata. Odlučite se za onu jesensku jaknu koja najviše odgovara vašim potrebama te koja vas neće sputavati u bavljenju sportom.

Ako kupujete jesensku jaknu za posao, preporučujemo vam da se odlučite za neke neutralne boje koje će vjerojatno bolje odgovarati slojevima odjeće koju nosite ispod jakne. Vrlo važan savjet pri kupnji jakni za jesen jest taj da svakako najprije probate jaknu prije nego što ju kupite. Isprobajte ju na neku deblju vestu ili sako. Obratite pozornost na širinu rukava; oblačenjem jakne ne smijete podizati i gužvati rukave sakoa, a u isto vrijeme moraju izgledati skladno i jednostavno.

CategoryModa