zimske kombinacije

S obzirom na to da Vaše tijelo mora moći dobro podnijeti razlike u temperaturi važniji bi bili slojevi odjeće koje ćete moći postupno odbacivati ili odijevati.

Kada je riječ o materijalima od kojih se izrađuje zimska odjeća, uglavnom se govori o prirodnoj tkanini, iz tog razloga što su prirodna vlakna najbolja u zadržavanju topline. Za razliku od umjetnih vlakana koje se više preporučuju za izradu ljetne odjeće.

Današnji napredak tehnologije omogućio je drukčije načine obrade tkanine i vlakana. Kako se materijal ne bi gužvao i kako bi bio otporniji na vlagu, prirodno vlakno kombiniralo se sa sintetičkim vlaknom. Ovakva kombinacija materijala prikladna je kao zaštita na kaputu, jakni ili ski odijelu. Tijekom zimskih mjeseci odlučite se za udoban casual stil. U tom Vam slučaju preporučujemo trenirku; u kompletu ili pojedinačno.

S obzirom na to da su za zimu karakteristične tamne neutralne boje, slobodni ste odlučiti se za svjetlije tonove, kao lijepi kontrast tmurnom vremenu. Svjetlije boje za razliku od tamnijih mogu pogodovati i boljem raspoloženju! Isto tako, većina trenirki su jednobojne; gornji dio jednak je donjem i obrnuto. S ciljem razbijanja monotonije u zimskim mjesecima jednobojnu trenirku upotpunite sportskim prslukom u boji, koji će Vas dodatno štititi u hladnijim danima.

Možete se odlučite i za kupnju trenirki, odnosno njezinih pojedinačnih dijelova (posebno gornji, posebno donji dio). Na tržištu postoje različiti modeli donjih i gornjih dijelova trenirki. Donje dijelove trenirki, kako muških tako i ženskih, možete pronaći u raznim bojama i različitog dizajna. Neke imaju tzv. „pasicu“ oko nogu, neke su ravnog, neke širokog, a neke „špicastog“ kroja. „Pasice“ na nogavicama jednako su popularne i kod muškaraca i kod žena te one pružaju dodatnu zaštitu nogama nepropuštajući zrak. Na većini donjih dijelova trenirki ušiveni su džepovi. Džepovi se mogu nalaziti s prednje ili stražnje strane. Donji dio trenirke upotpunite sportskom majicom.

Zimska odjeća

Sportske majice mogu biti s kapuljačom ili bez kapuljače. Iako su danas sve više popularne majice s kapuljačom, tzv. „dukse“. Možete ih pronaći u različitim bojama, a na nešto šareniji donji dio trenirke na kojem prevladavaju svijetlije boje, preporučuje se jednobojna majica tamnijih tonova. Sportske majice koje se zatvaraju s patentom stvaraju dojam izrazito sportskog stila, dok majice bez patenta daju dozu ležernosti, koja je poželjna u zimskim danima.

Gornji dijelovi trenirki također mogu biti jednobojni ili višebojni, mogu imati kapuljaču ili patent te mogu biti ukrašene sitnijim oznakama. Oni gornji dijelovi koji nemaju kapuljaču mogu imati duži ovratnik koji će Vam pružati bolju zaštitu od obične trenirke bez ikakve zaštite za vrat ili glavu.

Osim sportskog prsluka, za sloj iznad trenirke slobodni ste izabrati tanju ili deblju zimsku sportsku jaknu, ovisno o vremenu. S kapuljačom ili bez, jednobojne ili šarene, s ukranim dodatcima ili bez njih, strukirane ili ne. Tržište Vam zaista nudi ogroman izbor!
Svakako, ne zaboravite zaštititi Vaše ruke i glavu. Simpatična kapa tzv. „beanie“ stila zasigurno će upotpuniti Vašu dnevnu kombinaciju, a rukavice „bez prstiju“ bit će pravi modni detalj.
Za hladno i vlažnije vrijeme odaberite sportske tenisice debljeg „đona“, no preporučuje da su malo više nego obične tenisice. Osim što to podrazumijeva pružanje više zaštite, izgledaju elegantnije od običnih niskih tenisica.

CategoryModa