Različiti modeli, boje i dizajn ženskih trenerki zaista su na zavidnoj razini. Od onih jednostavnijih, lagodnijih i prozračnijih do pamučnih. Još uvijek postoje i tzv. šuškave trenirke. Zbog uistinu velikog izbora i vrhunske kvalitete, žene ne koriste trenirke isključivo onda kada se planiraju baviti sportom već i u svakodnevno vrijeme; dok spremaju po kući, kuhaju ručak, odlaze u trgovinu i sl. Ženske trenerke dosegle su toliku popularnost među populacijom da je stvoren novi sportski stil odijevanja. Pa čak i kad je u pitanju popodnevni odlazak do grada na kavu s prijateljicama. I to sve zahvaljujući udobnom materijalu od kojih se trenirke izrađuju.

Bez obzira na to što se trenerke mogu nositi u bilo koje doba dana i tijekom bilo koje svakodnevne prigode, ako ćete se baviti sportom, sportske trenirke nužan su odabir. Za dobro i kvalitetno vježbanje potrebno je nositi odjeću za treniranje koja je posebno dizajnirana za te svrhe. To može činiti veliku razliku u (ne)uspješnosti vježbanja. Kao što važno odabrati odgovarajuću odjeću za posao, alii za spavanje, isto tako potrebno je imati odgovarajuću odjeću u kojoj ćete vježbati.

Odabiranje najbolje odjeće za vježbanje ključ je u postizanju najboljih rezultata. Odjeća za trening odnosno trenirka pruža visoku kvalitetu izvedbi pokreta, udobnost tijekom vježbanja i što je najvažnije, u trenerci i s girjom u rukama izgledat ćete jednako dobro kao i u visokim potpeticama i sakou.

Pitate se, drage vježbačice, kako odabrati idealnu trenerku za sport kojim se bavite?
Prvi čimbenik pri odabiru odgovarajuće trenirke je vrsta sporta koji trenirate. Ako se bavite biciklizmom, potrebna vam je trenerka koja će i nakon 60 ili čak 90 minuta ostati suha i udobna. Za satove joge trenerka izrađena kombiniranjem pamuka, poliestera i spandeksa sasvim je u redu. Za aerobne aktivnosti poput trčanja ili aerobika potrebna vam je izdržljivija trenirka izrađena od kombinacije pamučnih i sintetskih vlakana. To je važno iz razloga što će ovakve trenerke stalno održavati vašu tjelesnu temperaturu. Znoj će se isparavati van, a jedino što ćete osjećati tijekom svakodnevnih treniranja bit će udobnost i suhoća.

Još jedna vrsta ženskih trenerki odnosi na tzv. kompresijsku sportsku odjeću. Posebni procesi pletenja i kombiniranja tkanine (najlona i spandeksa), danas su rezultirali nastankom novih geneneracija kompresijskih trenerki koje poboljšavaju cirkulaciju ne samo tijekom već i nakon odrađene tjelesne aktivnosti, s ciljem ublažavanja krutosti, bolnih mišića te njihovom bržem oporavku. Kompresijska odjeća stimulira protok krvi, pomaže u smanjenju stvaranja mliječne kiseline te sprječava nastanak i razvoj umora.
Mnoge svjetski poznate sportske marke nude najbolje iz svijeta ženskih trenerki. Najviše se ističu Puma i Reebok. Na tržištu postoje jednobojne varijante ženskih trenerki, uglavnom crne, iako se mogu naći i nešto veselije boje. Gornji dijelovi ženskih trenerki mogu, ali i ne moraju imati kapuljaču. Dovoljno su dugački (ne predugački) da pokriju bubrege, zasigurno najosjetljivije dijelove tijela. Većina ih ima ušivene džepove koji su idealni za pohranjivanje mobitela, sata ili ključeva. Vrhunski materijali koji su korišteni prilikom njihove proizvodnje osiguravaju udobnost tijekom nošenja i bavljenja sportskom aktivnosti. Osim toga, u potpunosti vam je omogućena sloboda pokretanja ruku i nogu, čime se ne koči uspješno i kvalitetno vježbanje, već se ono potiče.

Stoga, drage dame, na vrijeme provjerite dostupnost odabranih modela trenerki te sa stilom započnite još jednu sezonu vježbanja!

CategoryModa