Žensku majicu kratkih rukava vjerojatno posjeduje svaka žena na svijetu. One dolaze u širokom rasponu različitih stilova i oblika, kao što su primjerice majice s V izrezom, majice s dekolteom, sportske majice te brojne druge. O bojama nije potrebno ni pisati – ženskih majica kratkih rukava ima u svakoj mogućnoj boji, također mogu biti rađene od različitih materijala.

Majice kratkih rukava u početku su se nosile isključivo kao dio donjeg rublja te se one nikada nisu pojavljivale kao vanjski dio odjevne kombinacije. Nakon toga, majice kratkih rukava odijevali su radnici i vojnici kao dio uniforme, a najveću popularnost su stekle nakon što se Marlon Brando u filmu Tramvaj zvan čežnja pojavio u običnoj bijeloj majici kratkih rukava. Brojni studenti i mladi muškarci ubrzo su popratili nove modne putove, a zatim i žene.

Vrste ženskih majica kratkih rukava

Postoje dvije glavne vrste ženskih majica kratkih rukava, a to su majice s oštrim linijama, poznatije i kao “muške” ili “univerzalne majice” te majice sa zaobljenim linijama, poznatije kao “ženske majice”.

Majice s oštrim linijama imaju široka ramena i tijelo koje je kockastog oblika, dok su bočni šavovi od pazuha do donjeg ruba u potpunosti ravni. Ove “univerzalne majice” uglavnom su rađene od pamuka te ih najčešće nose žene koje ne vole isticati svoje obline ili žene kojima je udobnost na prvom mjestu.

Majica sa zaobljenim linijama ima, kako i sam naziv govori, zaobljene bočne šavove. Ramena su uža, a rukavi kraći od majica s oštrim linijama. Ovaj stil majice žene nose u različitim životnim prilikama. U odnosu na “univerzalne majice”, ove su majice većinom rađene od tanjih, laganijih i elastičnijih materijala.

Veličine ženskih majica kratkih rukava

Za razliku od majica s oštrim linijama, majice sa zaobljenim linijama imaju ograničen raspon veličina te je ponekad teško pronaći veću veličinu “ženske majice”. Međutim, situacija je obrnuta kada je riječ o “muškim majicama”, jer u mnogim slučajevima takve majice nemaju one najmanje veličine.

Žene s većim oblinama često su prisiljene kupiti majicu koja im je preuska ili majicu s oštrim linijama, koja nije za svaku prigodu. Žene s manjim oblinama imaju sličan problem. Naime, one se također mogu naći u situaciji da su im “muške majice” preširoke, a uske, “ženske majice” su izbor koji ne mogu izbjeći.

Najpopularnije ženske majice kratkih rukava

Majice s natpisima

Majice sa zanimljivim porukama i sloganima danas su najpopularnije među ženama. Bilo da je riječ o šaljivom natpisu ili dubokoumnoj poruci na majici, žena na taj način voli istaknuti svoj karakter i mišljenje.

Fluorescentne majice

Ružičasto, narančasto, žuto ili zeleno fluorescentna boja majice postala je modni trend 1980. godina, a te boje su se ponovno vratile u svijet mode. Ove majice jasno ističe osobu koja ju nosi, a najčešće ju vole odijevati žene razigranog i živahnog duha.

Otvorena ramena

U posljednje vrijeme žene sve češće odijevaju majice kratkih rukava koje imaju otvore na ramenima, a na području vrata su zatvorenije. Naime, taj se stil majice ponovno vratio modu nakon dugog niza godina, a žene ih vole odijevati kako bi istaknule svoj modni izričaj.

CategoryModa