vježbanje-kod-kuće-trening-gym-fitness-sport-moda

Vježbanje kod kuće idealna je stvar, jer sami određujete tempo, vrste vježbe na koje ćete se bazirati, intenzitet vježbanja i što je najvažnije vrijeme kada ćete vježbati. Umjesto da izdvojite 30 do 45 minuta i više za dolazak do teretane i povratak kući, kod kuće možete u 60 minuta obaviti potpunu tjelovježbu.

Prvi i najvažniji korak za vježbanje kod kuće jest motivacija. Čvrsto odlučite da ćete se redovito i svakodnevno posvetiti vježbanju. Napravite si raspored kad vam najviše odgovara da vježbate, uskočite u prilagođenu odjeću i počnite. Nemojte zanemarivati vježbanje zbog iznenadnog odlaska u kino ili druženja s prijateljicama.

Neka vam ono postane dio svakodnevice. Osim što ćete izgledati bolje, bolje ćete se i osjećati. Bit ćete sretniji, zadovoljniji, ali i samopouzdaniji. Tijekom vježbanje kod kuće preporučujemo vam da za početak vježbate ispred ogledala kako biste mogli vidjeti izvodite li pravilno sve vježbe. Osim toga, možete pratiti i kontrakcije mišića te dovode li vas vježbe do željenih rezultata. Nakon što ste odlučili da ćete vježbati kod kuće, odredite si plan treniranja. Naznačite si što ćete vježbati koji dan.

Ako ćete sami slagati trening, raspitajte se na što se točno trebate usredotočiti kako biste postigli željene rezultate. Napravite si raspored za cijeli tjedan kako se ne biste doveli u situaciju da ne znate što vježbati te time trošili dodatno vrijeme i energiju. Za uspješnije vježbanje kod kuće preporučujemo vam da si napravite ubojitu playlistu koja će vas dodatno motivirati. Glasna, brza i moćna glazba poticat će vašu ustrajnost, dok za istezanje pripremite neke laganije verzije. Pratite napredak koji ste postigli te svakih desetak dana ponovite mjerenja pojedinih dijelova tijela. Tako će te sa sigurnošću moći znati mijenja li se što na vašem tijelu. Ako je vaš trening isključivo trening snage, napredak možete prepoznati po tome što ćete istu vježbu kasnije moći odraditi s više ponavljanja, a uz to imat ćete više kondicije u odnosu na sami početak.

Svaki tjedan mijenjajte vježbe kako vam ne bi bilo dosadno i monotono. Inspirirajte se drugim ljudima poput poznatih fitness osoba. Pratite njihove objave na društvenim mrežama; njihov početak i napredak, motivacijske tekstove i vježbe. Zapamtite one koje su vas se dojmile bilo zbog učinka kakvog imaju ili su vam se jednostavno svidio način izvođenja. Slobodni ste kombinirati sve, jer različitije vježbe podrazumijevaju uključivanje sasvim drugih mišića u njihovo izvođenje; čak i onih za koje niste ni znale da postoje.

Ako se bojite da bi vam vježbanje kod kuće bilo monotono bez partnera ili ako uopće nemate motivaciju da sami počnete vježbati, u tom slučaju vam preporučujemo da natjerate prijateljicu ili dečka te da vježbate zajedno. U dvoje je uvijek lakše raditi bilo što. Osim toga, partner služi i za ispravljanje eventualnih pogrešaka kod vježbanja, ali i kao pomoć za izvođenje određenih vježbi. Stoga, zajedno složite trening; odredite kojim danima i u koje vrijeme ćete vježbati te si zabilježite koje vježbe ćete raditi koji dan. Zapamtite, nema odustajanja. Jedno drugome budite motivacija i poticaj. Zato, načinite udarnu playlistu s glazbom i pritisnite PLAY.

CategoryFitness