Tvrtka Vans već više od 50 godina, otkako postoji, nudi jedinstvenu i kvalitetnu obuću koja je inspirirala brojne generacije skejtera, ali i ostalu populaciju da ostvare svoje ciljeve.

Razvijanjem ekstremnih sportova poboljšavale su se i Vans kolekcije u svakom pogledu, a tradicija se nastavila uz široki raspon stilova Vans tenisica koje su danas dostupne.

Tvrtku Vans koja je proizvodila i prodavala obuću za mladež osnovali su braća Paul i James Van Doren te Gordon Lee i Sergie D’Elia 1966. godine u Kaliforniji. Njihove jednostavne platnene tenisice vrlo brzo su postale popularne među skejterima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Osim obuće, Vans je vrlo brzo počeo proizvoditi i odjeću te ostalu opremu za ekstremne sportove ili za one koji vole “živjeti punim plućima”. U samoj srži Vans tenisica su sportaši koji pomažu razviti obuću koja ne samo da definira njihov individualni stil, nego ih i tehnološki podržava u parametrima njihovih sportova.

U želji za stvaranjem svježih i novih stilova u središtu kulture mladih, to jest za muškarce, žene i djecu, Vans potiče individualnost i motivira nas da svatko definira i pokaže “svoje ja”. Ovaj je cilj tvrtka Vans definitivno postigla s popularnim Vans Atwood tenisicama koje su od osnutka brzo postale pravi ljetni hit među sportašima, ali i modno osviještenim osobama.

Tehnologija i dizajn Vans Atwood tenisica

Vans Atwood tenisice vrlo su lagane i niske kako bi maksimalno očuvale skejterske performanse, ali i olakšale ljetne vrućine. Međutim, ove tenisice imaju lagano ojačani jezik, petu i dio oko gležnja kako bi osigurale stabilnost stopala i smanjile rizik od ozljeda kao što su ozljede ligamenata ili pak uganuće zgloba. Gornji dio tenisice rađen je od čvrstog tekstila, a vulkanizirani gumeni potplat omogućuje čvrsto prianjanje uz podlogu, visoku udobnost te nesmetano skejtanje ili šetanje tijekom kišnih dana.

One također imaju dvostruko prošivena platnena gornjišta zbog veće izdržljivost i otpornosti na mokre podloge. Osim visoke i kvalitetne tehnologije, ove tenisice dolaze u jednostavnom, ali zanimljivom dizajnu i jarkim ili nježnim bojama. Naime, Atwood Vansice uglavnom su jednobojne, no danas dolaze u širokom rasponu boja te svatko može pronaći svoj omiljeni model. Svake Vans Atwood tenisice dolaze i uz prepoznatljivi logo Vansa koji je uglavnom smješten na jeziku i bočnoj strani tenisice uz vezice.

Vans Atwood tenisice dizajnirane su tako da svakom skejteru povećavaju balans i kontrolu skejta. No, ono što skejterima daje odličnu ravnotežu i balans nisu samo materijal i estetika, nego uistinu bolji osjećaj za stopalo te funkcionalnost. Osim skejtera, ovaj model Vansica danas nose i svi ostali sportaši, rekreativci, ali i oni kojima je estetika te moda jedini kriterij. Ove vrlo popularne tenisice danas se mogu nositi uz svaki stil oblačenja, bilo da je riječ o sportskoj trenirci ili pak o laganoj ljetnoj haljini.

CategoryRecenzije