Tvrtka Converse osnovana je davne 1908. godine u Maldenu od strane Marquisa M. Conversea pod nazivom Converse Rubber Shoe Company. Converse je u početku proizvodio običnu obuću za muškarce, žene i djecu.

Nedugo nakon toga, počela se proizvoditi i sportska obuća, uključujući jedne od najpopularnijih sportskih platnenih tenisica – Chuck Taylor All Star tenisice za košarku, danas poznatije pod nazivom “starke”.

Naime, Converse je kroz inovacije i doprinose izgradio marku tenisica koja je postala neizostavan dio američkog sporta u 20. stoljeću. S obzirom na evoluciju i popularnost košarke, Converse Chuck Taylor All Star tenisice postale su najomiljenije košarkaške tenisice svih vremena. Počevši od sporta pa do svakodnevnog životnog stila, starke su pružale originalnost i osobnost onima koji su ih nosili.

S gotovo jednim stoljećem sportske povijesti i inovacije obuće, Converse predstavlja i više nego običnu tvrtku obuće. Njena bogata povijest govori o američkim sportovima i inovacijama koje dolaze zajedno zbog ljubavi prema sportu. Drugim riječima, Converse je tvrtka koja je stvarala, te još uvijek stvara obuću koja omogućuje izražavanje samoga sebe. Također, u ponudi stoji široki izbor tenisica namijenjene muškarcima, ženama, ali i djeci.

Povijest starki

Najpopularnije Converse Chuck Taylor All Star tenisice, to jest starke, prvi su puta kreirane 1917. godine, a u početku su bile zamišljene kao elitne tenisice za profesionalne košarkaše. Nakon što se 1921. godine Charles “Chuck” Taylor pridružio košarkaškoj momčadi koju je sponzorirala tvrtka Converse, Chuck je osmislio nekoliko promjena u postojeći model tenisica. Naime, starke su dobile izgled koji je još uvijek ostao vrlo sličan starom modelu. Starke su tako počeli nositi i brojni rokeri, skejteri i sportaši te su postale simbol mladenačkog bunta i individualnosti. Iako su starke sličnog izgleda od 1921. godine, one danas dolaze u različitim bojama, veličinama, dodatnim ukrasima, a postoje i brojne kopije starki.

Tehnologija i dizajn dječjih starki

Za razliku od starki za odrasle, dječje su starke rađene od kvalitetnijih i udobnijih materijala, prikladnih za igru, šetnju i učenje novih aktivnosti. Brojnim je roditeljima najvažnija kvaliteta tenisica zbog učinkovitog početničkog hodanja te dječjih stopala koja su tek u razvoju. Materijali od kojih su rađene dječje starke su mekani i nježni jer su dječja stopala vrlo osjetljiva i njihov je imunitet tek u razvoju. No, roditeljima je također važan i dizajn tenisica. Dizajn starki za djecu upravo je zbog toga ostao sličan dizajnu starki za odrasle pa tako i za mališane postoji široki raspon različitih boja, oblika, veličina i detalja. Na taj način, brojni mali ljubitelji starki mogu i sami birati željeni dizajn s različitim šarenim uzorcima i detaljima.

CategoryDjeca, Moda