Sportske-torbe-za-trening-sportmoda

Torba za sport važan je sportski dodatak čijoj kupnji trebate pristupiti pažljivo. Na tržištu postoje brojne jeftine marke sportskih torbi koje su naizgled upravo ono što tražite. No, ne dajte se zavarati. Ne želite koristiti tu torbu tek nekoliko puta, nakon čega vam se ubrzo može raspasti, već čitavu sezonu, možda i dvije. Ljudi puno puta kupe nešto jeftinije kako bi uštedjeli, no već nakon tjedan dana shvate da na kupljenoj torbi nedostaju neki pretinci, da im je potrebna traka preko ramena, a i naravno, čvršći materijal od kojeg je torba izrađena.

Sportska torba za trening dizajnirana je tako da uvijek bude prikladna za nošenje stvari koje su vam potrebne za bavljenje sportom. S obzirom na to da ove torbe možete koristiti i na putovanjima, planinarenju, šetnji i ostalim aktivnostima, prije kupnje torbe razmotrite sve mogućnosti njezine primjene i učestalost korištenja iste. Odlučite hoćete li sportsku torbu koristiti isključivo za trening ili u neke druge svrhe. Odredite važnost materijala od kojeg je torba izrađena, sve postojeće pretince kao i dodatne mogućnosti, a tek nakon onda ju kupite. Najčešće korišteni materijali za izradu sportskih torbi jesu koža, platno i najlon. To će značajno utjecati na cijenu torbe.

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko korisnih informacija koje će vam pomoći pri kupnji sportske torbe za trening:

Kožne torbe: kožne sportske torbe idealne su za spremanje stvari za trening, a ujedno i najskuplja opcija. Današnje takve sportske torbe imaju ugrađene dodatne vodootporne pretince u koje možete spremiti mokre stvari nakon treninga, a ujedno i odvojiti ih od ostatka čiste robe.
Platnene sportske torbe: platnene sportske torbe jeftinija su opcija od kožnih torbi. Sportske torbe od čistog pamuka iznimno su kvalitetne i izdržljivije od bilo kojeg drugog platnenog materijala. Ovakve torbe uglavnom imaju ušivene kožne dodatke poput trake za ramena. Kožom su obloženi i ostali izloženiji dijelovi torbe koji su skloniji učestalijem habanju i trošenju.
Sportske torbe od poliamida i ostalih najlonskih materijala: riječ je o najjeftinijim sportskim torbama za trening. Nisu idealne za nošenje na leđima na duže vrijeme, jer su to svojevrsne sportske vrećice koje nemaju dodatne naramenice., već obične tanje vezice. No prednosti ovakvih najlonskih sportskih torbi je različiti dizajn i šarene moderne boje koje su izvrsne za djecu.

Kožne ili pamučne sportske torbe dolaze u najrazličitijim oblicima; mogu biti ovalne, pravokutnog ili kvadratnog oblika. Sve imaju ušivane ručke kao i dodatnu dužu traku za preko ramena, podebljanu dodatnim materijalom na dijelu koji je u doticaju s kožom. Karakterizira ih mnogo pretinaca koji se nalaze na bočnim stranama torbi. Najidealniji pretinac je onaj na samom dnu torbe koji je namijenjen za spremanje patika.

Postoje muške, ženske i dječje sportske torbe koje se, osim po veličini, razlikuju i po bojama.

Dobra sportska torba je ona koja će najbolje služiti potrebama vlasnika. Većina nas je sklona da impulzivno kupimo torbu bez puno razmišljanja o njezinoj kvaliteti i trajnosti. Postoji zaista puno različitih sportskih torbi, stoga prije same kupnje odlučite kakvu torbu želite, u koje ćete ju svrhe koristiti te prema tome dalje pristupite odabiru njezinoj kupnji.

CategoryFitness