Sportske kratke hlače su odjevni predmet koje ljudi obično nose tijekom sportskih aktivnosti. One su uglavnom izrađene od tkanine koja omogućuje maksimalnu udobnost i jednostavnost. Dok su sportske kratke hlače tradicionalno nosili isključivo muškarci, od kasnih 1970. godina počele su ih nositi i žene, no one su ih osim za vježbanje koristile i kao modni trend.

Do 1980. godina, muške kratke hlače bile su vrlo kratke, dok se Michael Jordan nije pojavio u dužim i vrećastim hlačicama u Nike reklami. Nakon toga, taj se izgled počeo širiti i u drugim sportovima, a isto tako i u ostatku svijeta. No, kraće hlačice ponovno su popularne kod muškaraca, tako da danas i muškarci i žene mogu birati između različitih dužina kratkih hlača, od onih posve kratkih koje pokrivaju bokove i gornje dijelove bedara do onih malo dužih koje sežu do koljena. Mnoge hlačice danas imaju umetke izrađene od udobne tkanine, kako bi se mogle nositi i bez donjeg rublja. Danas se sportske kratke hlače osim za vježbanje nose i na dnevnoj bazi u proljetnim i ljetnim mjesecima, a model za sebe možete potražiti i na http://bit.ly/1pNg7Sr.

Zašto nositi sportske kratke hlače?

Kao što znamo, sportske kratke hlače vrlo su praktične za bilo koju sportsku aktivnost jer omogućavaju široki raspon pokreta i udobnost, odnosno nošenjem kratkih hlačica smanjuje se mogućnost sužavanja ili zatezanja prilikom kretanja prema naprijed i natrag. Kvalitetne kratke hlače rađene su od posebnih udobnih i elastičnih materijala koji ne zadržavaju znoj tijekom vježbanja.

Koji materijal sportskih kratkih hlača odabrati?

Najbolji izbor svakako je meka tkanina koja nudi optimalno prozračivanje kože, odnosno ne zadržava vlagu. Vlažne i znojne kratke hlače onemogućavaju funkcionalni pokret te su vodeći uzrok trenja. Najčešće je riječ o pamuku kojega treba izbjegavati u širokom luku, a čija trajnost je također vrlo kratka.

Koju dužinu sportskih kratkih hlača odabrati?

Sportske kratke hlače danas se prodaju u različitim dužinama, a njihov izbor je stvar osobnih preferencija. Posve kratke hlačice uglavnom nose trkači i oni koji su u “pop” modi. Trenje također ovdje dolazi u igru – ako Vam bedra imaju tendenciju trljanja, a time i iritiranja kože, izaberite duže kratke hlačice s postavom.

Sportske kratke hlače se prodaju u muškom, ženskom i univerzalnom stilu – postoji li razlika?

Razlika u stilovima svakako postoji. Naime, muška i ženska zdjelica, struk te bedra potpuno su drugačijeg oblika, pa se uske kratke hlače posebno šivaju za žene, odnosno muškarce. Postoje i univerzalne kratke hlačice, koje mogu nositi i žene i muškarci, no tada je uglavnom riječ o širokim kratkim hlačama.

Što je s džepovima na sportskim kratkim hlačama?

Većina sportskih kratkih hlača imaju male džepove na unutarnjoj strani koji su namijenjeni za ključeve, kartice, novac ili neki drugi Vama dragocjeni predmet. Bočni džepovi nisu toliko česti, a stražnji su najpraktičniji, osobito za trkače na velikim udaljenostima.

Koji stilovi sportskih kratkih hlača su u modi?

Tijekom posljednjih nekoliko godina kod muškaraca su popularne uglavnom duže i šire kratke hlačice, no i taj trend se polako počinje njihati prema tradicionalnim kraćim hlačicama. Što se ženskih kratkih hlača tiče, situacija je obrnuta. Naime, nakon tradicionalnih uskih kratkih hlača, sve su popularnije široke hlačice, no iste dužine.

CategoryModa