pripreme-za-ljeto-hrana-metabolizam-što-jesti-djeta-sport-moda

Pripreme za ljeto su počele, a to podrazumijeva oslobađanje tijela od toksina i nakupljenih suvišnih naslaga. Ako želite spremno dočekati sunce i toplo vrijeme otkrit ćemo vam nekoliko ključnih metoda uz pomoću kojih ćete zasigurno zablistati od glave do pete.

Prehrana: prehrana je jedan od važnijih čimbenika koji utječe na sveukupni izgled pojedinca. Prije ljeta svakako izbjegavajte stroge dijete, već se radije posvetite detoksikaciji organizma. Detoksikacija se odnosi na uvrštavanje onih namirnica u prehranu koje potiču vitalnost i energiju.

Tu nije riječ o izgladnjivanju, nego o kombiniranju zdrave hrane. Odredite si tri glavna obroka u danu, a svaki neka se sastoji od povrća poput kelja, špinata, brokula, karfiola i sl. te mesa koje bi kod svake osobe trebao biti neizostavan sastojak. Započnite dan s čašom vode uz dodatak limunovog soka. Limun je idealan jer ubrzava metabolizam i detoksicira jetru. Za doručak pojedite cjelovite žitarice s mlijekom ili jogurtom s manjim udjelom masnoće ili voće.

Uz mesnati ručak preporučujemo obilje svježe salate. Na tržištu možete pronaći obilje svježeg povrća. Napravite si salatu od krastavaca, rajčice i paprike koja ne samo da je idealna za postizanje vitke linije već je osvježavajuća. Izbjegavajte grickalice, masne mliječne proizvode i brzu hranu te pijte što više vode i biljnih čajeva. Dobre masti pospješuju izgled vaše kože, a neće uzrokovati nakupljanje suvišnih kilograma.

Vježbanje: tjelesna aktivnost koja potiče topljenje masnih naslaga. Ne morate ići u teretanu da biste postigli zavidni izgled. Dovoljno je da kod kuće izdvojite 20 – ak minuta i posvetite se tjelovježbi. Nećete moći ni vjerovati koliko dobre rezultate možete postići. Ako ne znate gdje biste počeli, obratite se stručnjacima koji će vam predložiti i prilagoditi vježbe i definirati eventualni plan prehrane. Ne samo da ćete utegnuti i oblikovati tijelo već ćete se osjećati bolje, zadovoljnije i samopouzdanije.

Kosa: dobro pripremite kosu za izlaganje suncu. Sunčeve zrake u kombinaciji s vodom i soli oduzimaju kosi sjaj i ljepotu. Zato vam preporučujemo da prije ljetovanja pružite kosi dosta vlage. Koristite određene preparate u obliku maske koji će dodatno hidratizirati vašu kosu. Osim toga, brojni frizerski saloni provode tretmane poput pilinga vlasništva i opuštajuće masaže koja povoljno djeluje ne samo na kosu već i na psihičko stanje osobe, jer, kao i sve ostale masaže, i ova uklanja stres.

Koža: sunčeve zrake oštećuju našu kožu. Mogu nastati tamne mrlje, bore, ali i opekline od sunca.Od štetnih UV zraka kožu ćete zaštititi antioksidansima poput karotenoida, beta karotena, vitamina C i sl. koje možete naći u skoro svakom crvenom i narančastom voću i povrću. Ujedno, ovo povrće sadrži i biljne pigmente koji potiču pigmentaciju. Osim toga, lako su probavljivi i sprječavaju dehidraciju organizma. One namirnice koje sadrže nukleinske kiseline pomažu u energetskoj obnovi stanica, a to su uglavnom ribe tuna i bakalar, perad, mahunarke i grahorice. Masna riba sadrži nezasićene masne masti i vitamine E koji pružaju najbolju zaštitu od štetnog sunčevog zračenja. Uz to, preporučujemo da svakodnevno koristite preparate za njegu kože koji će nahraniti tijelo. Povremeno napravite piling tijela kako biste odstranili mrtve stanice kože.

CategorySavjeti