Marija Sharapova, moda, nike, Nike Cortez, obuća, sport, trčanje

Kad su se početkom ovog ožujka pojavile na tržištu, najnovije tenisice Nike Cortez dočekane su s pravim oduševljenjem od strane sportaša, rekreativaca i modnih  kritičara. 

Model u svojoj posljednjoj verziji zadržao osnovne karakteristike onog prvog, lansiranog davne 1972 godine, ali mu je udahnuo romantični štih. Naime, Nike-ova suradnja s poznatom ruskom tenisačicom Marijom Sharapovom rezultirala je ženstvenom linijom u nijansi prljavo roze boje, zapravo mješavinom bijele i boje pudera uz neizostavan Nike-ov logo znak. Novi kolorit, dao im je i potpuno novu namjenu, jer ove Cortez tenisice idu uz baš svaki stajling! Naziv LA kratica je jednog od najopuštenijih gradova svijeta – Los Angelesa, što vam govori da ćete se upravo tako osjećati u njima!

Te olimpijske tenisice u vintage stilu odlikuje ‘nude’ kremasto kožno gornjište i bijeli potplat s utisnutom efektnom zlatnom linijom. Izrazito su ženstvenog izgleda, a pašu uz baš svaku kombinaciju. Pa su tako moderna plisirana suknja s bluzom, casual jeans haljina, traperice s majicom ili trenirka odličan  modni odjevni spoj uz nove Cortezice. I sama tenisačica nosi ih na kulturna događanja, a kombinira ih s finim odjevnim komadima uz koje bi do pojave ovih Cortezica jedini logičan izbor bile balerinke ili potpetice.

No, upravo nakon njenog premijernog izlaska u Cortezicama neki su modni kritičari komentirali da je Sharapova s Nike-ovim tenisicama uspjela spojiti udobnost, eleganciju i ženstvenost. Tako je mlada tenisačica dobila zeleno svjetlo da se nastavi ‘petljati’ u osmišljavanje sportske obuće i opreme.

Kroz proteklih 46 godina, Cortezice su mijenjale boje gornjišta i logotipa, ali kvaliteta izrazito mekane kože i fleksibilnog gazišta, samo je napredovala. Naglašavamo udobnost i lakoću tih tenisica jer su prvotno i bile namijenjene za trčanje, a nakon Olimpijskih igara u Njemačkoj 1972, Nike je prodao preko 8 tisuća pari Cortezica, što je označilo nevjerojatni uzlet kompanije i zapravo utrlo put planetarnoj Nikeovoj popularnosti do danas.

Stoga i nije slučajno što taj američki superbrand sportske opreme iz sezone u sezonu ulaže u taj proslavljeni model, koketira s poznatim sportašima u dizajnu svojih proizvoda, te ne spušta ljestvicu ka putu prema izvrsnosti.

Svakako, Nike je i ovom ‘puderastom’ tenisicom poručio kako nema namjeru poljuljati svoje respektabilno mjesto u svijetu sportske opreme, ali i sveprisutnije visoke sportske mode.  Dakle, ovoga proljeća nosi se nude, ali na nogama!