Zanimljive i napete nogometne utakmice oduvijek su pozitivnom energijom ispunjavale kako gledatelje, tako i same nogometne igrače. Za razliku od ostalih sportova, u nogometu ipak postoji nešto posebno.

Drugim riječima, u nogomet su uvijek uključene emocije te brojna publika koja vjerno prati svoje omiljene igrače.

Tvrtka Nike velikim dijelom pripada svijetu nogometa. Naime, Nike je dobro poznata tvrtka u sportskom svijetu, a pogotovo kada je riječ o jedinstveno dizajniranoj obući koja znatno poboljšava sportaševe izvedbe. Jedna od takve obuće zasigurno su nove Nike Magista kopačke, a koje bi mogle promijeniti i sam način igranja nogometa.

Nike Magista kopačke s novom tehnologijom omogućavaju revolucionarni napredak svakog nogometaša. One su dizajnirane tako da osiguravaju bolju formu igrača, prianjanje uz stopalo, ali i veći opseg pokreta stopala. Uz to, one su posebno dizajnirane za nogomet, zbog čega igrači imaju veću agilnost, brzinu, eksplozivnu snagu i kontrolu lopte.

Inovacija i tehnologija Nike Magista kopački pružaju iznimne performanse. No, za takvu su kvalitetnu obuću trebale četiri godine istraživanja, razvoja te nekoliko najagresivnijih nogometaša na svijetu koji su isprobali kopačke te potvrdili njihovu visoku kvalitetu i nezamjenjivost.

Osim što Nike Magista kopačke omogućavaju veću kontrolu lopte i agilnost, one također prianjaju uz stopala igrača na isti način kao i čarape, a što pruža znatno veću udobnost i manevarsku sposobnost. Posebna Flyknit tehnologija ovih kopački osigurava veću rotacijsku pokretljivost, ali i veću stabilnost nožnih zglobova te malih zglobova stopala.

Uz to, tehnologija Nike Magista kopački omogućuje povećanu svijest o tjelesnim pokretima te bolju interakciju s podlogom i loptom. Sve ove idealne karakteristike komentirao je i Mark Parker, predsjednik tvrtke Nike: “Naš cilj je oduvijek bio prepoznati zahtjevne izvedbe pojedinog sportaša te pojačati njegov jedinstveni skup vještina”.

Uz Nike Magista kopačke, nogometaši imaju mogućnost da stopala, gležnjevi, ali i gornji dio nogu funkcioniraju kao jedna cjelina, naglašavajući njihove prirodne pokrete. Naime, ove su kopačke dizajnirane za igrača koji je uvijek u pokretu, stvara napad te diktira igru, a zbog čega uz naziv kopački stoji moto: “Napravljene za nezaustavljive igrače”.

Ove su kopačke viđene na brojnim popularnim nogometašima, a jedan od njih je španjolski igrač Andres Iniesta koji je naglasio svoju zaljubljenost u Nike Magista kopačke: “Osjećaj u ovim kopačkama je toliko udoban i jedinstven da o tome nisam ni razmišljao tijekom nošenja istih. To mi omogućuje veću posvećenost igri te instinktivno i samopouzdano kretanje”.

Za otpornost na vodu i hladnoću, dizajnerski tim tvrtke Nike razvio je poseban Nike Skin sloj postavljen preko kopački. Ovaj je sloj tanji od 0,1 milimetara, to jest tanji je i od lista papira! Nike Magista kopačke nevjerojatno su lagane pa igrači imaju osjećaj “druge kože” na stopalima.

Bez obzira na njihovu vrlo savitljivu strukturu, moderna tehnologija omogućila je sprječavanje mehaničke fleksije, to jest savijanja područja gdje se obuća uvijek savija na istom mjestu tijekom koračanja. Tvrtka Nike također je stanjila apsorbirajući jastuk na potplatu kopački zbog veće povezanosti s tlom te boljeg centra gravitacije.

Osim za profesionalne nogometaše ili rekreativce, Nike Magista kopačke dostupne su i djeci. One dolaze u različitim bojama te svatko može pronaći one idealne za sebe, bilo da ste igrač ili rekreativac. Uz Nike Magista kopačke uočit ćete velike promjene na terenu, a koje do sada zasigurno niste vidjeli. Stoga, neka igre počnu!

CategoryRecenzije