Godine 1991. tvrtka Nike osmislila je inovativnu seriju tenisica za trčanje, Nike Air Huarache. Dizajnirane od strane legendarnog i vrlo uspješnog Nike dizajnera Tinkera Hatfielda, ove se tenisice još uvijek smatraju jednim od njegovih najboljih djela. Nike Air Huarache tenisice imaju neusporediv stil i vrlo zanimljivu prošlost.

Naime, naziv su dobile po staroj indijanskoj obući “Huarache”, a izgled gornjeg dijela ovih tenisica također je bio inspiriran tom obućom, odnosno sandalama. Jedinstveni dizajn Nike Air Huarache tenisica vrlo je prepoznatljiv i izuzetno rijedak, a nevjerojatna forma i impresivna trajnost rezultat su kombinacije čvrstog i rastezljivog materijala od poliuretana.

Ove tenisice imaju i apsorbirajuće jastučiće od pjenastog materijala, koji ravnomjerno raspoređuju kontakt stopala s podlogom te omogućavaju veliku amortizaciju zglobova. Apsorpcija šoka tijekom udara o tlo, stopalima, koljenima, kukovima te ostalim zglobovima pruža kvalitetniji i laganiji kontakt s podlogom.

Mekani jezik Nike Air Huarache tenisica, također daje veću udobnost i prozračnost tijekom nošenja, a gumeni potplat opremljen je sa strateški postavljenim elastičnim, apsorbirajućim materijalom. Ključna značajka ovih tenisica je i gumeni remen na području peta koji pruža dodatnu potporu.

Ove se tenisice mogu pronaći u različitim bojama i detaljima, pa svaki muškarac, žena ili dijete može pronaći idealne tenisice za sebe. Bilo da se odlučite za bijelu, crnu ili pak šarenu varijantu, Nike Air Huarache tenisice definitivno će biti oku ugodne. Ako volite stil devedesetih godina, ove će tenisice zasigurno biti vaš najbolji izbor!

One imaju poseban dizajn, novu tehnologiju i nekoliko modernih elemenata, što znači da ove tenisice imaju ne samo tradiciju, nego i puno stila. Osim dizajna, Nike Air Huarache tenisice oplemenjene su Dynamic Fit tehnologijom koja omogućuje bolje prianjanje uz stopala, poput rukavica ili čarapa.

Gornji dio tenisica uglavnom je rađen od kvalitetnih materijala kao što su koža, elastin, neopren i termo-plastični sloj, koji pružaju dodatnu stabilnost, potporu i slobodu kretanja. Jastučići za apsorpciju udaraca nalaze se na onim mjestima na kojima je to najpotrebnije, odnosno na području ispod nožnih prstiju te na području peta.

Ono što je najvažnije za trkače i sportaše, to je zasigurno stabilizacija stopala koju ove tenisice pružaju. Na taj je način izuzetno smanjen rizik od ozljeda, odnosno uvrtanja stopala, uganuća ili nepravilnog pokretanja, a sportašima se povećava osjećaj sigurnosti te se tako više mogu posvetiti svom tempu i disanju tijekom trčanja.

Osim što su Nike Air Huarache tenisice idealne za sportaše, one se u posljednje vrijeme mogu vidjeti i uz traperice ili čak haljinu i suknju. Naime, u modnom se svijetu danas često kombinira sportsko-modna odjeća i obuća, stoga definitivno nećete pogriješiti ako ih poželite obuti uz nove hlače ili ljetnu haljinu!

CategoryRecenzije