U posljednjih nekoliko godina, nakon promjena stavova u odnosu na mušku modu, došlo je do velikog povećanja broja muških kupaca tajica. Naime, tajice imaju brojne pogodnosti kako za žene, tako i za muškarce.

Oni u većini slučajeva koriste tajice za sport, i to kompresijske tajice kao što su NIKE POWER SPEED TIGHT. One sadrže unikatni i brzo upijajući materijal kako bi pružile maksimalnu udobnost tijekom treninga te šavove koji sprječavaju žuljanje i iritaciju.

Tako se i broj proizvođača muških tajica iz godine u godinu povećava. Ovo je potpuno nova i drugačija slika te mišljenje ljudi za razliku od onog od prije deset godina, kada su muške tajice bile ismijavane te se nisu dobro prodavale. Danas, njihova potražnja je u velikom porastu.

Što više muškaraca isprobava i kupuje tajice raste i broj različitih modela tajica. Naime, danas možete pronaći mnoštvo muških tajica u različitim oblicima, bojama, teksturama i materijalima. Muške tajice također dolaze i za različite svrhe te potrebe, kao što su primjerice tajice koje se nose uz kratke hlače, debele tajice za zimu, tajice s “podrškom” za muškarce koji su često na nogama, tajice s čarapama te još mnogo toga.

Zašto muškarci nose tajice?

 1. Udobnost

Udobnost je vjerojatno glavni razlog nošenja tajica kod muškaraca. Tajice su najpraktičnije za sportske aktivnosti, a u kojima je udobnost najvažnija. Također, tajice su pripijene uz tijelo i elastične, što muškarcu omogućuje bolji opseg pokreta tijekom treniranja te osjećaj kao da nemaju ništa na sebi.

2. Podrška

Brojni trkači i muškarci koji imaju puno skokova u svojim sportskim aktivnostima, imaju smetnje sa spolnim organima. Muške tajice upravo su zbog svoje “pripijenosti” uz tijelo odličan izbor.

3. Cirkulacija

Oni muškarci koji na poslu moraju puno stajati najčešće imaju i problema s cirkulacijom, odnosno s bolovima i povećanim protokom krvi u nogama. Naime, tajice mogu poboljšati cirkulaciju, to jest rasporediti ju po cijelim nogama. Brojni muškarci nose tajice samo zbog ovog problema!

CategoryModa