kupaće-gaće-za-kupanje-sport-moda

Izbor kupaćih kostima vrlo je bogat te je tržište danas prepuno različitih vrsta kupaćih kostima kako za žene, tako i za muškarce. Trendovi i moda kupaćih kostima brzo se mijenjaju, no iako noviteti dolaze gotovo svake godine, neke navike ipak ostaju i muškarci ih se teže rješavaju nego žene.

Kada je riječ o donjem dijelu kupaćeg kostima, slim kupaće gaće obilježile su svoju prošlost, no za ovaj komad kupaćeg kostima još uvijek postoji mjesto pod modnim nebom. Žene uglavnom nose kupaće gaće umjesto kupaćih bokserica ili pak hlačica, no većina muškarca ipak će prije izabrati bokserice, duge surferske hlačice ili čak bermude.

Kupaće gaće osiguravaju udobnost te mogućnost zahvaćanja veće površine kože tijekom sunčanja, no ne i sigurnost tijekom određenih, vanjskih aktivnosti. Kupaće gaće prvenstveno su bile namijenjene plivačima i vaterpolistima, a koje im omogućavaju dobru podršku i udobnost u vodi.

Naime, kupaće gaće danas većinom nose samouvjereni i sigurni muškarci koji vole isticati svoje tijelo. Isti slučaj odnosi se i na žene – brazilske kupaće gaće ili tange odabrat će žene koje vole isticati svoje obline, dok će klasične gaće ili retro gaće visokog struka odabrati žene suprotnog karaktera.

Prednosti i nedostaci kupaćih gaća

Osim što kupaće gaće osiguravaju udobnost te omogućavaju tamnjenje veće površine kože, daju veću fleksibilnost i opseg pokreta. Upravo su zbog toga one odličan izbor za ljubitelje plivanja ili ostalih aktivnosti u vodi, dok su bokserice ili hlačice savršene za aktivnosti izvan vode, kao što je surfanje ili odbojka na pijesku.

Veliki nedostatak kupaćih gaća je nesigurnost. Naime, lako se može dogoditi da kupaće gaće otkriju više nego što bi trebale, zbog čega njihovo nošenje stvara određenu dozu nesigurnosti, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Kupaće gaće stoga nisu namijenjene aktivnostima širokog raspona pokreta, barem ne izvan vode. Osim toga, tu su i brojne predrasude i ismijavanja, zbog čega brojni muškarci odbijaju nositi kupaće gaće.

Održavanje i briga o kupaćim gaćama

Svaki kupaći kostim zahtijeva posebnu pažnju, pa tako i kupaće gaće. Naime, nakon kupanja u moru ili bazenu, potrebno ih je prati u slatkoj vodi jer su sol i klor korozivne tvari. Zbog osjetljivog materijala, najbolje ih je prati ručno ili strojno, u mašini za rublje, na niskim temperaturama, to jest na 30 Celzijevih stupnjeva.

S obzirom na to da se njihov materijal vrlo brzo suši, nije preporučljivo sušiti kupaće gaće na suncu, pogotovo zbog toga što jaka vrućina i sunčeva svjetlost s vremenom razbijaju elastičnost i boju kupaćih gaća. Ipak, bez obzira na to koliko dobro pazite na svoje kupaće gaće, one će neizbježno s vremenom početi gubiti svoju boju i oblik.

CategoryModa