dječije-sandale-ljeto-plaža-djeca-obuća-sportmoda

Idete na more? Jeste li već pripremili vaše dijete za ljetne radosti? Nabavili ste mu odgovarajuće i kvalitetne sandale u kojima će bezbrižno moći provoditi vrijeme u vodi, ali i na neravnom tlu? Ako još niste, što čekate? Ne dopustite da loše djetetove sandale utječu na njegov cjelokupan rast i razvoj. Dobra obuća glavni je čimbenik za pravilan rast razvoj ne samo stopala već i kralježnice.

Prednosti kvalitetnih dječjih sandala:

Otporne na vodu: dječje sandale dizajnirane su tako da trčanje kroz lokve, povremeno prskanje u moru u plićaku i ostale ljetne aktivnosti neće uzrokovati ozbiljnu štetu. Postoje posebne dječje sandale namijenjene upravo za plivanje, no i ovim „običnima“ za suho, kvaliteta nije ugrožena.
Brzo sušenje: nakon cjelodnevnog igranja na plaži i po plićaku te nakon ispiranja dječjih sandala običnom vodom, sandale se moraju moći brzo osušiti. Kvalitetni brzosušeći materijali od kojih se izrađuju moraju u isto vrijeme biti čvrst, ali i otporan. Riječ je o sintetičkim materijalima.
Udobnost: ako obuća klizi na djetetovim nogama, vjerujete, neće moći dugo u njima izdržati. Dječje sandale moraju biti udobne; moraju predstavljati idealnu hladnu obuću za ljeto i toplo vrijeme, a ujedno trebaju pružati svu potrebnu zaštitu dječjih nogu.
Prozračnost: prozračnost je važna karakteristika dječjih sandala; ne dopustite da se vašem djetetu znoje noge u te da takve budu duže vrijeme. Kvalitetna dječja obuća mora biti prozračna, kako ne bi zadržavala vlagu, već kako bi omogućila konstantno cirkuliranje zraka. Cirkulacija zraka u sandalama neće uzrokovati znojenje nogu, iritaciju te eventualni nastanak žuljeva.
Lagane: dječje sandale moraju biti lagane; dijete ne smije osjetiti teret kad ih nosi, noge mu ne smiju biti teške. Kako mislite da će ono uživati u svim ljetnim radostima i aktivnostima, ako nema odgovarajuću i kvalitetnu obuću.

Osim udobnosti i kvalitete, dječje sandale moraju pružati najveću razinu stabilnosti tijekom njihova nošenja. Odlična zaštita nožnih prstiju osigurat će vašem mališanu vrhunske izvedbe i aktivnosti kojima se zabavlja. Ako planirate biti cijeli dan na nogama, vama a i vašem djetetu potrebne su sandale koje će sprječavati nastanak umora u djetetovim nogama, osobito u koljenima.

Dječje sandale na tržište dolaze u različitim bojama i oblicima. Djelomično se razlikuju prema materijalu od kojih su izrađene, a s obzirom na materijal dalje se dijele na aktivnosti kojim će se djeca baviti. Nisu jednake sandale za šetnju i igranje s loptom po travi te sandale za gaženje po šljunku ili stijenama.
Sandale su specifične po njihovom gornjištu; uglavnom je riječ o dvije ili tri čičak trake kojima se kontrolira stezanje sandale. Čičak traka ipak je za djecu najjednostavniji način zatvaranja sandala.

Kada govorimo o dječjim sandalama za vodu, takve su uglavnom izrađene isključivo od gume uz minimalni dodatak ostalih materijala. Takve se sandale također zatvaraju čičak trakom, no postoje i one koje se samo nazuvaju poput kakvih papuča. Oko gležnja se namješta posebna trakica kojom se stabiliziraju sandale na djetetovim nožicama. Vanjski potplat nije u potpunosti ravan kako bi se izbjeglo eventualno klizanje po morskom dnu. Nekoliko utora omogućuje jednostavno, lako i bezbrižno koračanje.

CategoryDjeca