Puma je jedna od najvećih multinacionalnih tvrtki koja proizvodi sportsku obuću, ali i neformalnu odjeću i obuću. Ova je tvrtka osnovana davne 1924. godine pod nazivom Gebrüder Dassler Schuhfabrik od strane braće Adolfa i Rudolfa Dassler.

Nakon što se odnos između braće pogoršao, 1948. godine došlo je do podijele tvrtke na dva odvojena dijela. Zanimljiva činjenica jest da je Adolf svoju novu tvrtku nazvao Adidas koja je i danas vrlo poznata, a Rudolf Dassler je razvio novu tvrtku pod nazivom Puma te koja i danas ima sjedište u Herzogenaurachu.

Tehnologija BMW tenisica

Jedne od najpopularnijih i najprodavanijih Puma tenisica definitivno su BMW tenisice koje su namijenjene sportašima, rekreativcima, ali i za one koji vole nove modne trendove. Dizajnerski tim BMW tenisica pazio je isključivo na kvalitetnu tehnologiju koja je omogućila stabilnost stopala, veliki opseg pokreta, udobnost pa time i zdravlje zglobova stopala te ostalih većih zglobova.

One su izvana čvrste i tvrde, a svoju mekšu stranu čuvaju samo za svoje vlasnike. Puma BMW tenisice imaju i sposobnost pravilne amortizacije. Naime, one imaju lagane, zračne jastučiće koji su posebno istaknuti na petama i dodirnim točkama ispod nožnih prstiju, a što stopalima omogućuje sigurnu apsorpciju šoka tijekom kontakta o podlogu te znatno smanjenje rizika od ozljeda nožnog zgloba, koljena ili pak kuka.

Dizajn BMW tenisica

Zanimljiv dizajn najnovijih BMW tenisica otvara potpuno novu dimenziju u modnom svijetu. Međutim, one su malo uže od standardnih tenisica pa možda nisu pravi izbor za osobe koje vole glomaznije tenisice. Puma BMW tenisice danas dolaze u različitim bojama, detaljima i uzorcima, a uglavnom sve na sebi imaju specifičnu zakrivljenu Puma liniju te zaštitni logo Pume. Najburniju reakciju među javnosti izazvale su nove BMW X-Cat Disc tenisice, čiji vrlo zanimljiv dizajn zapravo oponaša izgled automobila.

BMW X-Cat Disc tenisice

Tvrtka BMW osmislila je 2008. godine konceptni automobil prekriven tkaninom umjesto metalne karoserije, smještajući ga negdje između dizajna automobila ili novog modnog hita. Zatim je dizajnerski BMW tim primijenio je istu ideju na Puma tenisicama, a zajedničkom suradnjom razvili su BMW X-Cat Disc tenisice koje oponašaju izgled automobila.

Naime, tenisice futurističkog dizajna prekrivene su sjajnim, srebrnim i elastičnim materijalom koji je sličan onome koji se koristio na konceptnom automobilu. Umjesto vezica imaju Puma Disc tehnologiju u obliku volana koji okretanjem omogućuje zatezanje i opuštanje tenisice. I naravno, ove tenisice na sebi imaju kultnu Puma liniju na vanjskom dijelu, a BMW logo nalazi se na kotačiću koji služi stezanju tenisica.

CategoryRecenzije